Chtěla bych zasadit cibuli na misto, kde pres třemi lety ještě rostly smrky. Dosud tam nic nerostlo, ani řepa a hrášek. Letos tam zkusím dát cibuli. Myslíte, že by pomohlo, kdybych do půdy přidala trochu slepicinců aby byla úrodnější? Ráda bych na tom pláclu něco pěstovala. Děkuji Jája
STALE MI UNIKÁ PÍŠE KOLEGA.
Já to mám taky, je to porucha při čtení psaného textu. Musím to číst třeba 5x. Nesnáším návody, nepamatuji si cizi slova. Teď mám TV program Oneplay(vanpley) a nepamatuji si ani ten název, Nechápu jak někdo může napsat 60 názvů rajcat anglicky. To píše z hlavy nebo to opisuje? Já si pamatuji Tornádo, Start, a s tím vydrzim do konce života.
Myslim, že ta paní před třemi lety porazila smrky, zkusila tam č.řepu, hrášek a nic nevyrostlo. Letos chce zkusit cibuli. Vše ostatní jsou domněnky a otazníky, Jesti pod stromy uklizeli jako my pod borovicí tak tam žádné jehličí není, jestli to před tím zryla, jestli si něco přečetla a pod. Vše je napsáno a natočeno. Já si včera otevřel internet a dozvěděl jsem se, že vhodná cibule na skladování je právě setá. Máme pořad svoji loňskou ze sazečky. Česnek taky. A protože jsem si tady od píšících pánů něco zapamatoval, napr.aby cesnek nekličil musí být v suchu, dám dva svazky česneku do plastového sáčku a vyzkousim jestli když k němu nepůjde vlhkost z teplého vzduchu, vydrzí déle. Dal mám psané, že mám koupit Dolomit a až zaseju tu cibuli ze semínka Tandem, lehce pohodim. Nebo zapravim a potom zaseju.. Nebaví mě řešit a rozvádět co udělali v obchodě za opatření, když prodali lidem kontaminovaný cesnek, nebo kuře z Polska. Takový cesnek jsem si nikdy nekoupil. Já vím nepotěšíl jsem. Ještě jsem zapomněl na brambory, zasazel jsem 85 kg.10 kg colete, 25 kg Impala, 25 kg Adéla, 25 kg Dali. Závazek, že nebudu pospichat a nechám vše naklicit jsem opět porušil. Akorát ty colete jsem koupil dříve, tak ty naklicily, ostatní přivezli z Drago a opět pozdě. Cena ale o 10 Kč na kg lepší. Ziju v režimu letos už to bylo naposled. Vše dělám sám. Pro děti a vlastně rad.