Cesnek mi nejde jako babicce
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.91 (?), 26.6.2016 15:37
Včera česnek sklizen a vše je v pořádku. Ted bych se chtěla zeptat, co mě udělá česnek, který mám doposud ve váze a je stále tvrdý a celý - nepopraskaný. Má už malinké zelené výhonky. Chtěla jsem ho vyhodit na kompost, ale počkám na vaše případné názory: když ho nyní na zkoušku vysázím??? Mám 6 palic paličáku. Děkuji Míla
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.130 (?), 3.7.2016 20:30
fakt je dost malej, pořádně zkompostovaná zemina na jiném místě bude lepší+sázet tak o měsíc později. Jo a Mílo ten česnek co Vám zbyl, bych sadil jen když to chcete na nať nebo jen jako experiment, do zimy pěkně vyroste, pak pokud zimu přežije bude vysílen a příští rok poloviční oproti ostatnímu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 225.101 (?), 15.9.2016 13:28
Přesně tak, loni byl tady na Třebíčsku deficit snad 200mm a letos už asi 150mm, česnek jsem zaléval velmi vydatně-musel jsem ho jen víc okopávat + dávat jemný mulč, pro jistotu jsem použil Gliorex a je krásný a ani 1 nebyl shnilý či jinak napadený, to sucho v létě je spíše výhoda, snadno se suší a skladovatelnost je výborná, v podstatě už ze země je napůl suchý, chce to jen více péče a z nevýhody je výhoda.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 18.79 (?), 27.11.2016 9:27
když po řádném zalití prokopnete řádek a dole je sucho, tak to znamená jediné, řádné zalití se nekonalo...
Pavel Trupl
|
|
 |
|
 |
|
|
 |