Ne tak docela. Míza kterou mšice sají je bohatá na cukry, ale chudá na bílkoviny, které mšice především potřebují. Proto ji filtrují a do trávicího procesu, do metabolismu a posléze do trusu přechází jen malá část. Větší část mízy vyloučí jako medovici.
Jinak souhlasím, že tazatelka se ptala pouze na původ lepivé šťávy.
Blíže např. na:
http://www.n-vcelari.cz/clanek-o-vzniku-medovicoveho-medu.htm
Citace:...V těle, pro včely převážně důležitých producentů, prochází potrava přes filtrační komoru, která je významným oddílem trávící soustavy. Zde probíhá tlaková filtrace, při které se zadržují aminokyseliny (což jsou bílkovinné stavební kameny). Tyto aminokyseliny a část cukrů (cca 50-70%) obsažených v rostlinné šťávě, jakož i část vody (33-50%) procházejí středním střevem kde jsou absorbovány. Tlakem v zadním střevu filtrovaná, přebytečná voda a v ní obsažené cukry jsou vylučovány jako medovice aniž by prošly vlastním zažívacím traktem. Medovice tedy není žádným výkalem hmyzu.