Moje nemocné papriky

host - 81.104 (?)
10.8.2010 18:40

Dobrý den, pohled do vašeho skleníku je stejně katastrofický jako u nás. Vůbec nechápu, co se letos stalo, skleník + papriky pěstujeme úspěšně snad 20 let. Minulý týden jedna rostlina svěsila pár spodních listů,  a pak den ode dne se obraz zkázy zvětšoval.  Všechny rostliny pomalu (asi během 4 dnů) shodily listy, a tak mám ve skleníku jen klacky, na kterých visí už docela solidní papriky, které by byly jinak ke sklizni. Celá rostlina pak od shora postupně zčernává,  stonek je jakoby vysátý... konec.  Pročítám rady zahrádkářů. nikde žádná pavučinka, mšice, motýlek, mravenec... listy neokousané, ani zespodu žádný viditelný piplík... jen zvadlé. Zaléváme jen odraženou vodou, vedle stojí okurka hadovka... ta je fit. Kdyby někdo tušil, co se jim stalo, byla bych ráda za odpověď.  Díky. Ludmila.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Vendys - (4) - 64.254 (?), 5.8.2010 20:45, zobrazeno: 15550x

Prosil bych o každou radu mám problém s paprikama pěstuji je už 10 let jak ve foliaku ta i ve sleníku . Ve foliáku jem vcelku spokojen s nasazením plodů ale zato ve skleníku tam je to hruza. Opadávají listy hnědnou plody a listech jsou světle žluté skvrny pomalu hynou rostliny. A starám se o ně jako ve foliaku stejná zálivka, hnojení, větrání. Škudce sem nezjistil akorád sem tam měl asi housenky běláska ale ty jsem postříkal SPRUZITEM . přikládám foto ale neni tak kvalitní.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 247.157 (?), 5.8.2010 21:40

Použi pripravok proti pliesni, mohli to chytiť aj od iných plodín, (cuprikol), napadnuté plody, listy ostrhať a spáliť

host - 4.206 (?), 5.8.2010 22:34

Nejsem odborník, ale tipovala bych to na nedostatek nějakého prvku. ten plod papriky se mi tak jeví. Ale zase bych poradila zkusit se poptat v některém zahradnictví. Nebo ještě pohledat na internetu choroby paprik, docela často se mi to osvědčilo.Zkuste draselnou sůl, horší to už asi nebude. Těch činitelů, které by to mohly způsobovat, je velká řada. Průvan? Moc vody? Ale na plísňovou chorobu bych to nevifěla.

bred_ik - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (899) - 228.74 (?), 6.8.2010 7:10

Podle mého názoru se může jednat jednak o napadení sviluškami, bohužel fotky nejsou natolik detailní, abych to mohl říct na 100%. Ale přesně takovými skvnami se napadení sviluškami projevuje. Zkuste se podívat zespodu na listy. Na plodech se pravděpodobně jedná o nedostatek vápníku, proti tomu je nejlepší postřik vápenatým hnojivem na list (Wuxal Calcim nebo Aminocal).

host - 235.249 (?), 10.8.2010 20:06

Pokud je to skutečně nedostatek vápníku, (a vypadá to tak) tak to draselnou solí pravděpodobně ještě zhorší.

host - 81.104 (?), 10.8.2010 18:40

Dobrý den, pohled do vašeho skleníku je stejně katastrofický jako u nás. Vůbec nechápu, co se letos stalo, skleník + papriky pěstujeme úspěšně snad 20 let. Minulý týden jedna rostlina svěsila pár spodních listů,  a pak den ode dne se obraz zkázy zvětšoval.  Všechny rostliny pomalu (asi během 4 dnů) shodily listy, a tak mám ve skleníku jen klacky, na kterých visí už docela solidní papriky, které by byly jinak ke sklizni. Celá rostlina pak od shora postupně zčernává,  stonek je jakoby vysátý... konec.  Pročítám rady zahrádkářů. nikde žádná pavučinka, mšice, motýlek, mravenec... listy neokousané, ani zespodu žádný viditelný piplík... jen zvadlé. Zaléváme jen odraženou vodou, vedle stojí okurka hadovka... ta je fit. Kdyby někdo tušil, co se jim stalo, byla bych ráda za odpověď.  Díky. Ludmila.

host - 235.249 (?), 10.8.2010 20:02

Fotky jsou strašné, ale připadá mi to jako nedostatek vápníku.

host - 183.242 (?), 10.8.2010 21:39

Není to nedostatek žádného prvku, jedná se o novou chorobu na paprikách a rajčatech, dříve postihovala pouze brambory, podle netu se jedná o stolbur. Elena

host - 235.249 (?), 11.8.2010 17:03

Máte k tomu něco bližšího?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.108 (?), 11.8.2010 18:14

Jestli jde o stolbur, je to viroza a tim padem prusvih.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz