Choroba rajčat
|
|
 |
 |
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 53.50 (?) 23.5.2009 22:54
Máte pravdu, bylo tam "mích rajčat", ale přesto v tom nevidím žádný problém. Někdo ovládá dobře český jazyk, někdo matematiku, někdo motorovou pilu, jiný hru na housle. Za prioritní zde na fóru považuji dotazy, odpovědi či připomínky, které souvisí s tématy. Zkuste taky občas velkomyslně přehlédnout některé nedostatky v pravopisu. A neberte to, prosím, nijak osobně, v poslední době se na horší pravopis znovu častěji poukazuje a už jsme to zde vícekrát probírali, že to není nezbytně nutné. M.R.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 183.205 (?), 19.5.2009 19:40, zobrazeno: 19160x
Dobrý den,
na listech rajčat se mi jakokdyby začala ztrácet barva. Světlají až do bíla. Nevíte co je to za nemoc a jak na ni? Děkuji za odpovědi.
Suchardová
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.205 (?), 20.5.2009 8:28
Říkala jsem si, jestli to není omrzlý, ale teď nemrzlo. tak je to opak. snad to nějak přežijí.
Děkuji za odpověď.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 171.172 (?), 20.5.2009 9:36
Dobrý den, také se připojím, pokud ztrácí barvu, jakoby papírkovatěly listy, tak je to ze sluníčka. Já se také připojím o prosbu o radu. Mohou mít už teď rajčata plíseň? Na jednu zahrádku jsem dala keříčková a mají,,ďobaté´´ listy. Takové hnědé flíčky(jak bývají třeba na listech jahod) a i bílé... na druhé zahrádce mám tyčková a ty mají listy do fialova(což je myslím ze zimy) a také flíčky ale jen bílé... poradí prosím někdo, co by to mohlo být? Myslím, že jestli je to fakt plíseň, tak se letos už rajčat nedočkám:(děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 55.26 (?), 23.5.2009 22:26
Nee, bylo tam "mích rajčat". :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 53.50 (?), 23.5.2009 22:54
Máte pravdu, bylo tam "mích rajčat", ale přesto v tom nevidím žádný problém. Někdo ovládá dobře český jazyk, někdo matematiku, někdo motorovou pilu, jiný hru na housle. Za prioritní zde na fóru považuji dotazy, odpovědi či připomínky, které souvisí s tématy. Zkuste taky občas velkomyslně přehlédnout některé nedostatky v pravopisu. A neberte to, prosím, nijak osobně, v poslední době se na horší pravopis znovu častěji poukazuje a už jsme to zde vícekrát probírali, že to není nezbytně nutné. M.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Kejklířka - (16) - 141.225 (?), 1.6.2009 19:24
Hezký den,
neumím posoudit, jestli jsou listy našich rajčat spálené od sluníčka nebo je napadla plíseň bramborová (případně jde o jinou variantu). Uměl by mi někdo poradit?
Děkuji a přikládám fotky.
Zdena
|
|
 |
|
 |
 |
|
Kejklířka - (16) - 141.225 (?), 2.6.2009 19:04
Dobrý večer,
moc prosím o odpověď na předchozí dotaz, zda se jedná o plíseň bramborovou. Jsem z toho poměrně nervózní...
Díky,
Zdena
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |