Prosím o radu odcházejí mi kytky

helena721 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78) - 255.95 (?)
25.3.2009 19:31

A nemohlo by jít o větrání? Stará okna dobře netěsnila, takže byl neustálý přísun vzduchu a ta nová obvykle těsní až moc. Zkuste občas tu mezipolohu na minimální větrání. Nevím, možná je to konina, ale po tom, co jste všechno vyloučily? Možná bude opravdu třeba upravit zálivku.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Kitty1a1 - (8) - 200.50 (?), 25.3.2009 13:08, zobrazeno: 21757x

Dobrý den, mám prosbu moje babička bydlí v paneláku v místnosti kde má květiny má konstantní teplotu v zimě 17stupňů. Vždy měla plno květin a dobře rostly v loňském roce s i nechala udělat plastová okna a všechny květiny jí začaly postupně odcházet, zálévá je stejně a stále je tam stejná teplota jako před tím, než měli nová okna. Nejen že jí zašli původní květiny ale i nově koupené,  naposledy koupené petrklíče jí začli odcházet již po dvou dnech, a nasetá majoránka a další, vylezli asi na dva milimetry a zašli. Já jako zahradnice amatér nevidím žádnou chybu nepřelévá je teplota je tady ok, nevím babičku napadlo, že by to mohla dělat ta okna jestli něco nevyzařují nebo tak, nevím co si o tom mám myslet, ale babička říká, že ty problémy začli asi v té době kdy si ta okna nechla dát. Co si o tom myslíte vy? Nemáte někdo podobné zkušenosti,  popřípadě nějakou radu kde dělá chybu?  Děkuji předem všem za jejich reakce. Kitty

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 48.29 (?), 25.3.2009 17:30
cinitelu muze byt hodne... je mozne, ze z plastovych oken unikaji nejake skodliviny, ale zas nevim zda by to poskodilo tak siroky okruh rostlin... mozna bude tajemstvi ukryto jinde... nezjistila jste pritomnost smutnic?...male musky, vyletavaji z pudy, jejich larvy ziji v zemi a poskozuji koreny a rostliny dost poskozuji...

Kitty1a1 - (8) - 200.50 (?), 25.3.2009 17:51

smutnice, svilušky atd to jsme kontrolovali a na žádného škůdce jsme nepřišli, prelévané taky nebyli proto je to pro mě záhada. Ty okna no nevím kdyby z oken unikalo něco škodlivého pro rostliny no tak to potěš koště jak je to tedy škodlivé prolidi, doufám, že ty okna to nejsou ikdyž člověk nikdy neví. Díky za reakci :o)

helena721 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78) - 255.95 (?), 25.3.2009 19:31

A nemohlo by jít o větrání? Stará okna dobře netěsnila, takže byl neustálý přísun vzduchu a ta nová obvykle těsní až moc. Zkuste občas tu mezipolohu na minimální větrání. Nevím, možná je to konina, ale po tom, co jste všechno vyloučily? Možná bude opravdu třeba upravit zálivku.

host - 57.182 (?), 3.4.2009 23:24
Dobrý deň. Z plastovych okien by sa nemali uvolňvať žiadne látky (možno časom starnutím plastu). Pri výmene okien za plastové sa však mení tepelno-vlhkostný režim v celom byte. Ak teplota ostala rovnaká, vlhkosť by mala byť tiež rovnaká, ale v dôsledku toho, že okná sú tesnejšie vetranie nie je dostatočné. Nejde len o to, že nie je dostatočný prísun čerstvého vzduchu, ale aj o to, že škodliviny vznikajúce v byte (napr. pri varení, fajčení) nie sú dostatočne odvetrané von. Takže skúste viac vetrať. Každé plastové okno by malo mať medzipolohu otvorenia na škárové vetranie, použitím ktorej by sa mal dať dosiahnuť efekt vetrania ako pri starších oknách.

host - 235.136 (?), 12.5.2009 9:28
Mám podobný problém a podezřívám tyčinkové hnojivo. Vše jsem přesadil tak se uvidí.

step anka - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (74) - 166.33 (?), 12.5.2009 11:18

Můj soused si také nechal vyměnit stará okna za plastová a prý teď na nich nemůže předpěstovávat sazeničky, protože jeho skla mají menší propustnost světla - nemůže to být tím?

host - 186.98 (?), 12.5.2009 13:30

Jsem nevěřící Tomáš. Podle mě je to blbost. Plastová okna mají dvojitá skla, sobrou izolaci pryží, proč by to najednou mělo být jinak? Ať vám sem napíše někdo, kdo byl tuze spokojený a kytky mu po výměně oken začaly růst jako o závod... věřím že i takoví se najdou:-)

Karlos.

host - 24.154 (?), 22.5.2009 21:43

Plastová okna mám 3-tí rok a žádné kytky mi nevadnou. Navíc jsem začala pěstovat orchideje a ty se taky drží dobře(na parapetu). Zdá se mi, že dobře nerostly primule koupené na jaře- okamžitě mi odkvetly a nasazené pupeny nevyrašily, ale uvadly. Mé matce a tetě taky. Ale to asi nebylo okny. Hana

host - 14.100 (?), 29.6.2009 19:30
Taky mám podobný problém a už asi tuším kde je zakopaný pes. Skla u těch mých oken mají asi něco jako uv filtr při pohledu na sklo pod určitým úhlem je vidět takový jakoby fialový nádech a kytky asi nedostanou ze světla vše co je potřeba. U kamaráda v bytě kde jsou taky nová plastová okna tento efekt není vidět a kytky mají OK.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz