Anturie - Co to může být?

host - 176.18 (?)
11.3.2010 22:15

Někde jsem kdysi četla, že ano. Ale zkusila jsem odlomený kmínek nechat zakořenit a nepovedlo se. Nevím, jestli by to nešlo teď, když mám kmínky už delší dobu zasypané zemí - jestli si tam nepustily kořínky (z takových těch náznaků kořenů na kmínku). Ale úmyslně to odlamovat nebudu, až kdyby zas náhodou, třeba při přesazování, se nějaký ulomil...           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 4.182 (?), 11.3.2010 16:51

Děkuji za dobré rady. Anturce ro pomohlo. Má už tři nové zdravé listy a stále krásně kvete. Dá se rozmnožovat dělením narostených nových kmínků? Magda

host - 176.18 (?), 11.3.2010 22:15

Někde jsem kdysi četla, že ano. Ale zkusila jsem odlomený kmínek nechat zakořenit a nepovedlo se. Nevím, jestli by to nešlo teď, když mám kmínky už delší dobu zasypané zemí - jestli si tam nepustily kořínky (z takových těch náznaků kořenů na kmínku). Ale úmyslně to odlamovat nebudu, až kdyby zas náhodou, třeba při přesazování, se nějaký ulomil...           Lída

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.201 (?), 11.3.2010 22:27

Mě se při přesazování jeden kmínek odlomil a kořínky měl, dala jsem ho stranou, jenže při úklidovém zápalu jsem ho shrábla i se starou zeminou a vyhodila, až později jsem jej jaksi postrádala, ale to už bylo pozdě.V kompostéru bylo zrovna tak na dně a rozdělávat tu plastovou kraksnu se mi nechtělo, tak snad příště.Hezký večer.

Zuzi - (21) - 4.182 (?), 16.4.2010 22:45

Konečně se mi po roce podařilo vzpamatovat anturku. Občas ji i rosím. Už nemá flekaté listy a začíná krásně kvést.

Bez názvu
Bez názvu

host - 176.18 (?), 16.4.2010 23:03

Moc vám to oběma přeju, když vás tak dlouho trápila  ;-))           Lída

host - 208.6 (?), 21.7.2013 10:53

Myslím si, že je to přelíváním a trvale mokrým substrátem. Mám anturii na parapetu za oknem, krytým žaluziemi směrem na jih, takže přes den horko, v noci neustále otevřené okno i v zimě. Zalévám jednou týdně odstátou vodou. Kvete celý rok a neustále rozdávám kamarádkám nové výhony.

host - 145.137 (?), 12.11.2013 14:58

Dobrý den.Chtěla bych se optat, mám nádhernou anturii, ale v květu, jak má pestík, tak se na něm dělají takové žluté kuličky.Co to může být?jsou to snad semínka?děkuji za odpověď.Šmídová.

host - 145.137 (?), 18.11.2013 10:43

anturie

Marie 60 - (26) - 141.8 (?), 24.11.2013 19:07

Mé anturií se vcelku daří, budu ji mít brzy 2roky a ještě se nestalo, že by byla bez květů, kvete neustále.Jenom mám strach ji někdy přesadit, obávám se, že by pak začla odcházet, ale je už obrovská.Mám ji na parapetu na západ.

ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (800) - 239.107 (?), 6.12.2013 14:29

Je to pěkná rostlina. Vcelku dobře se množí řízkováním stonku. Vždycky když udělala "dlouhou nohu", roozřezali jsme kmínek na dílky 3-4 očka a píchli je do substrátu (písek a perlit 1:1) na spodní teplo. Vršek šel rovnou do květináče (také nad zdroj tepla) do lehčího substrátu (perlit, hrubší rašelina, listovka, živný kompost z drnů a hnoje), Řízky dobře kořenily, spodek se dvěma ponechanými očky nad zemí obrazil a vršek zakořenil. Kvetl dál bez ohledu na přesazení. Dělali jsme to cca v únoru. Rány na děleném kmínku se hned po uříznutí zasypávaly jemně drceným dřevěným uhlím. vypadá to, že rostlina má tak akorát světla i tepla, dostatek živin. Osychání listů může být projevem nedostatku draslíku, ty hlouběji do listu jdoucí suchá místa mívají příčinu v přelití a studeném substrátu. Anturko s těmi menšími listy i květy nasazenými na konec listu (A.scherzerianum) na to reaguje dříve a je citlivější i na plynové topení, A. andreianum (vykrojený list i květ) není tak citlivé, to spíše trpí suchým vzduchem v kombinaci s nedostkem K (osychají kolem dokola, zejména v době, kdy se začíná topit).  

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz