Anturie - Co to může být?

host - 204.203 (?) 
18.7.2012 21:03

Ahoj moje Anturie, byla do nedávna také taková. Můj problém vznikl, po stěhování, kdy jsem na květiny, neměla mnoho času a často byly delší dobu suché. Nyní po dvou letech, mi začíná kvést. Listy se zotavují, rostou nové krásně zelené. Nepoužívám nic, žádné hnojivo, jen je zalévám Diamantovou vodou.(odkaz na stránky o Diamantové vodě). Anturie zalévám tím způsobem, že je celé namočím do kbelíku s touto vodou, o teplotě, jaká je v místnosti, ponechám je tam nějakou chvíli, nechám z nich přebytečnou vodu odkapat a zalévám je tímto způsobem, vždy po 14 dnech. Stojí asi jeden metr od okna, které je značně osvětlené západním sluníčkem. Anturie jsou jinak bez jakýchkoliv škůdců a je vidět, že jim tento způsob zalévání svědčí. Diamantovou vodou zalévám také Orchideje, které jsou také krásně nakvetlé a dělají mi stejnou radost, jako Anturie. Zdravím a doufám, že i ty, které máte chut' vyhodit Vám budou za krátkou dobu dělat znovu radost.

Ludmila Tichálaughlaughangel

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 117.9 (?), 30.7.2013 16:24

potřebovala bych radu mám anturii a začala mi lepit mám i ulepené okno co sní

host - 238.139 (?), 30.7.2013 18:25

Podle lepivosti tipuji, že na antůriu máte nejspíš puklice (červce).

Takže hledejte postřiky apod. proti puklicím (červcům).

Josef.

host - 117.9 (?), 31.7.2013 9:50

děkuji

host - 117.9 (?), 31.7.2013 14:28

ještě mám jeden problém ale jedná se o durman mám ho už mnoho let a vůbec mi nekvete

Mersi - (8) - 158.108 (?), 7.8.2013 14:21

Rostlinolékař - lepivé listy pokojových rostlin
(TO NENÍ Z MÉ HLAVY)

Při mytí oken se na skle někdy objeví lepivé skvrnky. Při pozornější prohlídce pak najdete stejné „tečky“ nebo souvislý lepivý povlak i na listech rostlin. Je to medovice – cukernatý výměšek savého hmyzu.
Medovici vylučují např. mšice, molice a puklice. Časem medovici osídlí saprofytické houby – černě. Černý povlak představuje především estetický problém, má však vliv také na látkovou výměnu, a tak ovlivňuje i růst rostlin. Proto je nutné medovici i černý povlak odstranit, nejlépe omýt vlažnou vodou. Škůdce lze zlikvidovat systemickými přípravky. Jejich účinné látky pronikají do cévního systému, který je rozvádí do celé rostliny. Odtud je pak přijímá hmyz, který saje buněčnou šťávu. Pokud používáte přípravek v granulované formě, nasypejte jej na povrch substrátu. Po ošetření rostliny důkladně zalijte.

Zdroj: garten.cz

Mersi

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty