Zežloutnutí listů
|
|
|
|
|
 |
 |
|
tripx - (2) - 79.236 (?), 20.6.2009 13:02
Zkouším co se dá, ale taky mi na broskvoni a nektarince zežloutli listy, přivezl jsem si kontejnerovanou broskvoň zasadil a zalíval, začli usychyt lístky a po měsíci žádný přírustek a lístky opadavají, mám jí zrušit nebo čekat jestli se ještě zmátoří??? Díky za radu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář (336) - 161.138 (?), 20.6.2009 23:21
Ten stromek očividně uschnul. Je to zřetelné z scvrklých letorostů.. Pravděpodobně jste ho neošetřil správně při výsedbě. Zastřihnout kořeny, zkrátit větvičky v koruně na dvě očka, zalévat, příp. vlhčit kmínek po omotání savým hadrem. Tohle vypadá, že stromek vyrašil a zhasnul. V takovém případě se radívá: vyjmout stromek ze země, znovu seříznout kořeny až do zdravého dřeva, korunce ponechat jen minnimum živých pupenů, řezy v korunce zamazat a celý stromek min. na 24 hodin namočit do sudu s vodou. Když kůra se znovu nasaje a napne, zasadit. Je už léto a takový pokus by se dal udělat v zoufalé naději, že se stromek ještě vzpamatuje. Jinak si připravte peníze na nový stromek.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 160.65 (?), 23.6.2009 11:52
Žloutnutí a padání listů může mít též příčinu v postřiku měďnatým fungicidem, jak tady nějaký "odborník" taky radil. Z toho by se zdravý strom vylízal sám.
Jaromír Jadrný
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 162.1 (?), 18.7.2009 17:52
Před měsícem (16.6.) jsem v příspěvku psal, že jsem do země okolo broskve udělal díry a do nich nasipal NPK a granulovaný kravský hnůj.Teď po měsíci musím konstatovat, že to přineslo mnoho dobrého-žluté listy zezelenaly a konečně broskev začala přirůstat, už mám 30 cm přírůstky, to zatím nikdy neudělala.Taky jsem použil listové hnojivo.Teď už jenom čekám jak dopadne úroda.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
zeuwicka - (17) - 207.34 (?), 14.8.2009 7:36
Dobrý den, psala jsem 19.6. To žloutnutí je tam stále a teď se přidalo toto... viz.foto. Zalévám vodou ze studny(kdysi dělaný rozbor-železitá)pod ní je petržel, celer, hnojím občas(asi 1x za 14dní) i méně skvaš. slepičinci. A asi před třemy roky naposledy hnůj mix-prasečí, slepice, holuby. Prosím o radu, copak ji asi schází?Myslím, že plody jsou v pořádku, jen ty listy....
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.14 (?), 14.8.2009 15:02
Já bych se přiklonila k nedostatku hořčíku, možná i přebytek dusíku.Po sklizni bych zkusila přihnojit síranem hořečnatým (do půdy nebo postřik na list). Jinak se mi osvědčila souprava OPTIKOMBI meruňka a broskev, obsahuje listové hnojivo WUXAL super a musím říct, že tak velké a krásně tmavě zelené listy moje broskvoně ještě nikdy neměli. Janina
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|