Co děláte proti vosám, pokud vás taky navšťevují?Snad každá trochu zrající broskev je nažraná vosou a ani jáhve s cukrovou vodou nepomáhají.To samé bylo na letní jabloni, teď se přestěhují na švestku a jako dezert budou hrozny.Máte někdo použitelnou a spolehlivou radu?Děkuji.Markéta.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),4.8.2015 15:25
Zdravím, zkuste vodu nahradit pivem a cukr, šťávou,vosy a mravenci jsou taky rození fajnšmekři, tudíž na značce neštřete,nejlepší jsou12-ti stupňová piva.Náplň je nutno jednou za 5 dnů vyměnit, není to stoprocentní, ale funguje to.
Škoda piva v tomto počasí, vysadil jsem vedle broskví letní hrušku. Pokud nedojídají vosáci zbytky spadených meruňek na zemi, hodují na hrušce společně se sršňama, broskví si zatím nevšímají. j.c.
Mě by též zajímalo, co na ty vosy platí. Meruňky nám taky napadaly, každá druhá byla napíchlá, a hodovaly si tam i berušky, pak přešly na nektarinky, a ted si pochutnávají na broskvích. Flaška s pivem nějak nepomáhá, tam lezou spíš mouchy.
Já dělám probírku a mám broskví málo ale velké a chuťově super. Obalím každou když začnou vonět a jsou ještě tvrdé do kousku bílé nastýlací folie. Vosáci nedokážou pružnou látku prokousat(zamotají se jim do toho kusadla) a jdou jinam, např. do oněch lahví s cukrem. Samozřejmě nemám stovky plodů, to bych musel najmout brigádníka. Taky nevím co by to dělalo v deštivém počasí ale to v posledních letech nehrozí...