Velmi rané broskve

host - 213.137 (?)
12.7.2022 19:59

Dužina sagittarie. MH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 213.137 (?), 12.7.2022 19:59

Dužina sagittarie. MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 14.7.2022 14:32

Jak jsem psal, já osobně jsem si vychutnal i ty "broky" na stromku, co jsem tady měl. Zrály totiž v době, kdy první žlutomasky začaly teprve zvolna vybarvovat a to je největší kouzlo Primissimy Delbard. Z těch třech stromků na BSB, žije už jen Amsdenova, Redwin a Primissima už skončily. Z Medzilaborců jsem viděl asi před týdnem humornou reportáž ve zprávách. Co se týče Sagittarie, tak jelikož Martin nic o kvalitě plodu nepsal, tak zřejmě nadšený nijak zvlášť nebyl. Co z té mojí vyleze, nevím, ale šlo mi hlavně o výraznější ranost v dozrávání, což nevypadá. Prozatím Harbinger, Springcrest, Maycrest, Sugar Time, Springbelle a Spring Lady se docela hodí.

host - 213.137 (?), 14.7.2022 16:10

Pár slov k sagitarii jsem psal v předminulém příspěvdu že byla dobrá, výrazná, určitě si ji nechám. Z jednoho plodu nemůžu dělat závěry.

Ale Pavel-cz od kterého ji mám, jich měl na stromku letos víc, a jelikož tu moc už nepíše, tak stručně - psal že letos sagittaria zrála opravdu na počátku Leskory (s Magic cotem) až do období po Leskoře, tedy hodně dlouhá sklizeň. A taky dost brzo vybarvuje, u mě taky byla celá tmavě červená a dlouho tvrdá. Taky že měl i další rané broskve, jako Rich May, která zrála až po Sagittarii, takže stromky zredukoval a nechal jen tu nejranější a prý nejlepší - sagittarii. 

Přesto je možné, že by Primissima mohla být ranější i když chuťově slabší, pokud na ni narazím, tak ji zkusím přiroubovat. MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 14.7.2022 16:52

Přehlédl jsem. Najednou je tady tolik příspěvků, že to člověk nestíhá číst. Musím taky chodit do práce, než mě lichváři s elektřinou přivedou úplně na mizinu. Vyfocený plod Springcrestu měl chuť navinule broskvovou, velmi dobrou. Pro mě lepší Springcrest než mít prázdné ruce. Ten Zaiger a spol. to místo alespoň trochu zaplnili.

Springcrest
Springcrest
Springcrest
Springcrest
Springcrest
Springcrest
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024