Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3
|
|
|
|
|
|
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 54.114 (?) 27.7.2013 21:31
Před chvílí jsem trhal a baštil již zralé Redhaven - pěkně vyzrálé.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 218.92 (?), 27.7.2013 23:15
380m.n.m., Šternberk, prvních 8 plodů na mladém stromku FM3. Chuť prý velmi dobrá, jen průměrně šťavnatá (sucho); plody méně vybarvené (byly uvnitř koruny) a menší (sucho, mladý stromek...). Na dálku jsem bohužel neochutnal. Zdraví Mittwoch
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 29.7.2013 11:32
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 30.7.2013 16:39
Díval jsem se znovu na mé Harbingery z minulého roku ve vlákně "první broskvoně dozrávají" a když je porovnám s těmito Milošovými, tak mám dojem, že "nepravá" Dixired Harbinger nebude. Podle barvy slupky ani dužniny se to usoudit nedá, ale spíše je to podle tvaru plodu (Harbinger je kulatější) a snad podle doby zrání. Minulý rok bylo dozrávání velmi urychlené a dva plody uzrají mnohem dříve, přesto si myslím, že je Harbinger ranější, než moje "nepravá" Dixired, kde se tvar plodů podobá spíše té Dixired. Barva květů byla sice také rozdílná, ale jak známo květy jsou po rozkvětu světlejší, než při jejich dokvétání. Přikládám fotgrafie z brožury "Meruňky a broskvoně na zahrádce". Jelikož při popisech plodů se uvádí, že "břišní šev u Harbingeru je široký, výrazný, ZVLÁŠTĚ V ČNĚLEČNÉ ČÁSTI, tak si povšimněte přesně takového znaku u Harbingeru Miloše a mých plodů ve vlákně "první broskvoně dozrávají". To znamená, že u Miloše se o Harbinger jedná, stejně jako u mého Harbingeru z minulého roku. Strom mnou nazývaný jako "nepravá" Dixired Harbingerem není.
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|