Teska, Fenix, Harbinger, Dixired, Favorita Morettini 3
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.143 (?) 28.3.2013 15:11
Napsal jsem toto "Já vidím jedinou nevýhodu, že dužnina ulpívá na pecce." Nikoliv, že má dobrú odlučitelnost od pecky. Vynikající chuť zdědila po odrůde Cresthaven, kterou také pěstuji. Fenix není plastická odrůda. Podle UKSUP patří do oblastí vhodných pro pěstování broskvoní. Některé odrůdy jsou vhodná i do méně příznivých podmínek, ale Fenix to není.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.143 (?), 28.3.2013 16:47
Mám jen ty dvě. Nejlepší je Cresthaven. Letos bych chtěl vysadit Roter Weinbergpfirsich a Flamingo. Ještě musím zjistit zda je Roter Weinbergpfirsich opravdu kvalitní nebo je to módní záležitost.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 30.3.2013 9:30
Ještě bych chtěl připomenout, že i když se david uspokojí z raných odrůd pouze s Favoritou, jelikož nemá rád neodlučitelnost pecky od dužniny, mě přesto láká pronikat se zráním různých odrůd stále více k začátku měsíce července, třeba po vzoru Mirka z Břeclavi, který svojí žlutomasou odrůdou zrající právě v tomto období jistě nepohrdne. Například u meruněk se už podařilo dvěma odrůdám "prolomit" magickou hranici zrání na přelomu června a července a mohou o sobě směle prohlásit "my jsme první, my zrajeme už v červnu". Myslím ty dvě všeobecně známé Auroru a Tsunami. Můžou existovat i jiné a třeba Mirkovi by zrály koncem června i Radka s Leskorou. Stejně tak jako je tomu na jihozápadním Slovensku. Jsem rád, že pan rosti&slavík spopularizoval svým zájmem třeba i ten Springcrest, který se tady možná i díky tomu nakonec v prodeji přece jen objevil. Ještě kdyby se tak objevil i ten zbytek odrůd o kterém jsem psal ve vlákně s názvem Springcrest, pak by to nemělo chybu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|