Tardibelle

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
9.10.2021 20:40

I přes probbíhající intenzivní jabloňovou kampaň můžeme až do poloviny řijna sklízet plody i na velmi pozdní broskvoni Tardibelle. 

Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 3.10.2021 13:59

Dobrý den, Herr Walter. K těm všem Springcrestům by se jedna velmi pozdní broskvoň určitě hodila, co říkáte. Vám by navíc lépe dozrála, máte všechno dříve zralé. Tento plod sice byl ještě podtržený, ale již byl na velmi slušné broskvové výši. A to na větší výši než všechny předešlé "henriovky". Tardibelle se jeví jako jedna z nejchutnějších broskví vůbec. 

Tardibelle
Tardibelle

host - 213.137 (?), 3.10.2021 16:08

Tak na to že byly broskve letos opožděné o 14 dní, tak to je skvělé že vám dozrála a ani obalečům nechutná. Já jsem na ni zvědav, očka vypadají, že se přijaly.smiley

Jestli to bude něco jak u meruněk Farhial a spol, které dosahují tady v nepříznivých podmínkách dobré chuti, oproti,,našim" Leskorám a VP, ze kterých už není roky vůbec nic, tak dobrá volba pro Tardibelle a taky mít to štěstí v kološtěstí Spomyšle. yes MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.10.2021 20:01

Doufám, pane MH, že to očko na jaře vyraší. Rád bych poslal i dalším. Třeba Kukymu, Lídě,  Herr Waltrovi, další mě nikdo nenapadá. Ale mám dojem, že v Königgrätz je vegetace trochu pozadu. Pan SPCH s Prostějovem by na tom byl dobře. Nebo Pavel CZ von Seelowitz (Židlochovice) by byl vhodným kandidátem. 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 9.10.2021 20:40

I přes probbíhající intenzivní jabloňovou kampaň můžeme až do poloviny řijna sklízet plody i na velmi pozdní broskvoni Tardibelle. 

Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 16.10.2021 13:03

Stále je, prosím Vás pěkně, možné, natrhat si velice převelice pozdní broskve. Je to překvapivé, ale je to tak. surprise

Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 25.10.2021 9:24

Dušičkovou broskvoň Tardibelle můžete mít i VY, když ji zakoupíte v zahradnictví Spomyšl. Plody nepadají, nehnijí, zůstávají na stromě dlouhodobě mírně zaměklé minimálně po celý říjen. 

Tardibelle
Tardibelle

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 11.9.2022 20:34

Tardibelle má širokou škálu různé zralosti. Některé plody už dávno spadly ještě nezralé (zdá se, že nedrží dobře), některé jsou zelené, některé už nepatrně vybarvují. Dva menší plody dokonce trochu změkly, ale jak vidíte na fotce nejdou od pecky. Přesto jsou neuvěřitelně chutné, ale fakt neuvěřitelně. U těch pozdějších to může dopadnout úplně jinak, což by bylo škoda, protože tahle odrůda dokáže chuťové zázraky. Ovšem jen u těch nejdříve zrajících plodů. 

Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle
Tardibelle

host - 213.137 (?), 12.9.2022 19:06

To je zajímavé, jsem zvědav jak Tardibelle dozraje oproti loňsku. Že se nikdo jiný s Tardibelle nepochlubí, když jich ve Spomyšli prodali jistě všechny a letos jak je vidět mají vyprodáno už teď většinu sortimentu, moc odrůd tam na výběr nezbylo. MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 12.9.2022 20:43

Lahodnější broskve jsem nikdy nejedl, pohádka, ale jen ty první plody. A nejde o žádný říz ani horkost u kostky. Úplná dokonalost. Mám ještě jednu Tardibelle koupenou původně jako Lolita. 

host - 241.108 (?), 14.9.2022 11:26

mám také tyto dvě odrůdy Tardibelle i Lolitu zakoupené loni ze zmiňovaného shopu, došly takové chuděry křivé i s květy, ty jsme orhali a stromek zakrátili, tak se uvidí co z toho bude poloha blízké okolí ČB

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz