Tak co kadeřavost?

host - 67.226 (?)
25.5.2009 22:14

... ekologická sranda, to je pěkný terminus, ale kdybyste si přečetla všechny příspěvky na Zahradě.cz, které se týkají kadeřavosti, nebyl by váš dotaz. Málo čemu je tu věnováno tolik slov a k vašemu dotazu již netřeba další diplomové práce, ale pro vás udělám stručnou výjimku: stříká se na podzim a z jara, preventivně, postřik v době napadení je neúčinný. Aby se nemoc nerozšiřovala je doporučováno napadené lístky otrhávat. Jelikož se jedná o houbové onemocnění, toto se rozšiřuje myceliem. Proto se nedoporučuje napadené listí kompostovat, aby nezůstávalo v zahradě. I toto je pouze preventivní ochrana, i když málo účinná, dělám ji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 55.26 (?), 24.5.2009 21:23

Zrovna minulý týden jsem si říkala, že letos naše broskvička kadeřavost nemá. Vypadá to, že úroda bude dobrá. Na to jaká je malinká, rodí dobře. A trochu ukročím - a na bramborách - zatím - ani jedna mandelinka. Otrokovicko, babča.

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 24.5.2009 23:42

No a v čem se tedy neshodujeme? U takhle malýho stromku bude "přiměřeně" tak tři až pět.

host - 40.188 (?), 25.5.2009 17:07

Chjoooo tolik a otrhat-na jedné větvičce je jich u sebe asi 12,takový prcek stromek a úplně opbalen:)) ano zasazen byl na jaře min.roku.Letos to byla jarní ozdoba mé zahrádky-tolika krásných květů jsem dlouho neměla .Téda to asi nedokážu:((tak se jim daří, ale pokud to tedy má ovlivnit budoucnost plodnosti:))) či jak se to píše, tak musim:((

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 25.5.2009 18:45

Nemá to ovlivnit budoucnost plodnosti, má to ovlivnit budoucnost stromku. Pokud to necháte všechno tak se vyčerpá a uschne.

host - 171.172 (?), 25.5.2009 21:21

Vikýřovice u Šumperka-také nic:)))))konečně po 2letech:)loni jsem o ni málem přišla, postřik byl 2x z jara. A i když je mladinká, tak má také dost plodů oproti loňsku. Ale protrhávám, nechám jich jen pár pro syna:)

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 120.236 (?), 25.5.2009 21:29

mám odstraňovat ty kudrnaté lístečky nebo ještě něcím stříkat? sorry za naivní otázku

host - 67.226 (?), 25.5.2009 21:36

It´s all right.  Odstraňovat -nestříkat - nekompostovat!

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 120.236 (?), 25.5.2009 21:51

opravdu nebo si jen děláte srandu nějakou ekologickou? :)

host - 67.226 (?), 25.5.2009 22:14

... ekologická sranda, to je pěkný terminus, ale kdybyste si přečetla všechny příspěvky na Zahradě.cz, které se týkají kadeřavosti, nebyl by váš dotaz. Málo čemu je tu věnováno tolik slov a k vašemu dotazu již netřeba další diplomové práce, ale pro vás udělám stručnou výjimku: stříká se na podzim a z jara, preventivně, postřik v době napadení je neúčinný. Aby se nemoc nerozšiřovala je doporučováno napadené lístky otrhávat. Jelikož se jedná o houbové onemocnění, toto se rozšiřuje myceliem. Proto se nedoporučuje napadené listí kompostovat, aby nezůstávalo v zahradě. I toto je pouze preventivní ochrana, i když málo účinná, dělám ji.

lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 120.236 (?), 25.5.2009 23:04

děkuji za trpělivost, já to vše pročítám, ale ne vždy je úplně jasno. ani jeden ze dvou stromků jsem letos nepostříkala, takže jsem vlastně zanedbala to, co jsem se jinde dočetla. a vzhledem k tomu, že je těch lístků opravdu jen pár, tak chci a vidím už, že správně odtrhnout. ale zase kdybyste byl třeba "zahradnický kacíř", tak jsem se jistila ohledně té srandy

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz