Tak co kadeřavost?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
PokornaI - (18) - 106.216 (?), 23.5.2009 21:54
pane Skácel, jak píšete, že jste z Písku jsem moc ráda, já bydlím 15km od Písku, letos je opravdu zavlažíno, ale u nás byly ještě kroupy počasí se střídá, tak se nedivím, že je opět kadeřavost, jestli se stříká nebo ne, ale to otrhávání je únavné a snad meruňky vydrží mají ranky po kropupách.Mě letos taky prorůstají letorosty, tak snad už nic nepřijde.Ivana
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 40.188 (?), 24.5.2009 12:38
Broskvičkáři dotaz-min.rok jsem zasadila novou broskvoň a letos je obsypaná plody i u sebe třeba 3,mám je tak nechat nebo otrhat, nebo nechat z toho trsu jen jednu?kolik jich může být u sebe?a také o kolik ji mám na podzim zakrátit?žádné větvě nepřekáží, takže fiknout asi všechny?Na jaro už ji mám také stříkat proti kadeřavosti?kujííííí
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář (391) - 235.249 (?), 24.5.2009 13:21
Je nesmysl brát to podle tabulek a říct za x led ano, do té doby ne. Klidně tam přiměřenou část plodů nechte.
Zkrátit všechny větve je nesmysl.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.34 (?), 24.5.2009 21:09
44.188 poslechněte p.Martina.Dva kousky na ochutnání asi neuškodí, zbytek bych raději otrhal.Někde je zde napsáno, že broskev na rozdíl od jádrovin nemá "samoregulaci plodnosti".Plodí naplno a když neprotrháváte, tak o ni za pár let přijdete.
Letos mám oproti loňsku pár napadených listů z koncových pupenů.Plodů je podstatně méně.Měl jsem po zimě uschlé celé slabší větve.Vloni dostaly stromy zabrat.Plzeňsko.pepík
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|