Naprostý souhlas Petře, všechen ten eko-bio bordel vyházím, zbude mi víc místa a času na "staré dobré haveny a spol".Royalvee je ještě tvrdý, některé začínají teprve žloutnout.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),5.8.2015 8:24
Já bych se nebál ani Redhavenu a Sunhavenu, někde jsem četl, tam kde už nic neroste, zkuste ještě Sunhaven.Vzdálenost narozdíl od Pardubic ke slunci je cca o 400 metů kratší!
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),26.7.2016 19:51
Kanadská Royalvee letos překvapila vysokou mrazuodolnosti, v odolnosti na krupobití obstála nejlíp ze všeho ovoce.První zralé plody jsou hůř vybarvené, chutově velmi dobré-aromatické.Letos jasná jednička, na většině broskvoní nezůstalo nic, na některých pár plodů, čtyřletá Royalvee všechny ostatní se svými 36 broskvemi převálcovala
Dobrý den. Pravdou je, že již po mnoho let tady nepanovaly tak nízké teploty v době kvetení broskvoní a po něm, které by dostatečně prověřily jejich mrazuodolnost. Původ odrůdy ROYALVEE mně není znám a nepátral jsem po něm, ale v letošním roce je to jedna z odrůd, která obstála v tomto ohledu na výbornou. V chuti by se dalo říci, že jsou to broskve s klasickou broskvou chutí typu RH. Nevýhodou je neodlučitelnost dužniny od pecky.
Žlutomasá odrůda broskvoně ROYALVEE není nějak zvlášť odolná proti kadeřavosti, zato se zdá mrazuodolná. Zraje na přelomu VII. a VIII. měsíce, je velmi slušné, aromatické chuti, ovšem nejde dobře od pecky.
Royalvee se velice dobře vklínila do sestavy odrůd typu RH zrajících před RH. V chuti je trošku jiná, spíše plnější, s o něco menším broskvovým řízem, sladší. Všechny tyto odrůdy nemají pecku oddělitelnou od dužniny. Nejlepší oddělitelnost má FM3 - vítězná.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),24.7.2017 18:34
Tady Petře, už druhým rokem jednoznačně vítězí Royalvee a to z prostého důvodu konkurence to zabalila z větší části už v zimě, Springtimme a FM3 na jaře.Nějaké broskve už jsou taky vybarvené, zítra to zkouknu.
Já jsem, Jirko, velice spokojený se všemi, nejen s FM3. Ten redhavenovský říz mně moc šmakuje, jak v Earliglu, tak v Early RH, doufám, že stromky pořádně vyrostou. Royalvee se může přetrhnout v plodnosti.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),25.7.2017 18:51
Naprostý souhlas Petře, všechen ten eko-bio bordel vyházím, zbude mi víc místa a času na "staré dobré haveny a spol".Royalvee je ještě tvrdý, některé začínají teprve žloutnout.