Bravo Péche de Juin, bravo Amsden, vážení přátelé těch nejlepších bělomasých broskví. Právě takhle nějak vzpomínám na opravdu silně aromatickou chuť těchto odrůd. Přesně právě to nyní předvádí AMSDENOVA. Žádný odvárek, žádný čajíček, žádné jen náznaky, ale rovnou pořádně "píše". Paráda.
Tak naposledy jsem takto senzační chuť bělomasé broskve zažil u lidí, kteří tvrdili, že je mají vypěstované z pecek. Měkčí, dobře vyzrálé Amsdenky jsou fakt výborné. Primissimu Delbard a Amsdenovu jsem si nechal poslat od pana Peška z Bojkovic (staré odrůdy). Všiml jsem si, že zařadil do bělomasého sortimentu i Benedicte.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),18.6.2016 11:11
Koho by Petře nelákaly, beru to jako provokaci.Já mám z99,9% sklizeno, co nepomrzlo zničily kroupy a včerejší nárazové větry(ne větry jako větry, ale větry jako větry).Letošní počasí je tím nejhorším jaké tady pamatuju, horší než v roce 2012,tenkrát všechno pomrzlo, stromy si odpočinuly a zesílíly, letos je většina na odpis.
Tady občas spadne "pár kapek". Na povrchové zalití to stačí, pod mulčem je prozatím vlhkost dobrá. Počasí je jinak velice příjemné, na žádná letní vedra se vůbec netěším. Ovšem tam, kde řádily zničující bouřky je to horší. Nechci nikomu dělat reklamu, ale do Bojkovic by si o Primissimu Delbard mohlo napsat více lidí, ne? Ranost odrůdy by mohla zvítězit. Špatně vyvinuté pecky mají i velmi rané žlutomasé broskve dovezené ze Španělska. Amsdenova loni překvapila výbornou chutí, ale letos se v plodnosti Primissimě nebo Redwinu nemůže rovnat ani zdaleka. Springtime je ve zvětšování a vybarvování plodů pozadu.