Přikrývání stromků
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 78.117 (?), 26.2.2018 16:43
Ono- já v tom přihrnování vidím nejdůležitější bod 3 - zacvičit si a doufat, že jsem pro stromky udělal něco co jim neublíží a snad pomůže.
IvanHorseman
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mimmo - Diamantový Zahrádkář (2263) - 91.93 (?), 1.3.2018 18:22
Dneska ráno na několik hodin minus 21 st. U několika mladých stromků jsem zabalil větvičku, aby byly plody na ukázku. Nezabalené pupeny vypadají podivně, možná zmrzly. Dám vědět jaký byl rozdíl. Sníh jsem nepřihrnoval. To by ty stromky nebyly vidět.
SZ Bulharsko, 60 m. n. m.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 152.34 (?), 26.2.2018 16:18
Já balím každoročně korunky dvou trpasličích broskvoní a řadu okrasných rostlin (hortenzie, lagerstroemii...) a ostružiny. V letech, kdy jsem to neudělala, byla jsem bez plodů/květů. Význam to tedy zřejmě má. Myslím si, že se jedná hlavně o ochranu před mrazivým větrem. Zuzana
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.170 (?), 26.2.2018 17:11
Papír, nebo bílá netkanka je ok. Doporučení obalit kartrónem korunku je snad v každé knize o růžích. Igelit bych určitě nepoužíval. Prudké ohřátí promrzlých pletiv má horší dopad než mráz samotný.
V.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 111.183 (?), 26.2.2018 18:17
Při čtení o tom obalování se mi vybavilo toto přísloví: --Je mu to platné, jako mrtvému zimník. -- Asi to je stará lidová moudrost, i když třeba připustit, že by v tom kabátě dotyčná osoba chladla pomaleji. Rosťa
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |