Posouzení kvality zakoupených stromků
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 203.234 (?), 3.11.2016 17:59, zobrazeno: 10221x
Tyto stromky jsem koupil přes zasilkovou službu na internetu, dle prodejce je stromek nalevo-broskev zcela v pořádku a naprosto životaschopný.Prosím o váš názor.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.224 (?), 5.11.2016 7:18
Pre bunny-ho: Ideálne je, ak Vám výsadbový stromček umožňuje svojím tvarom realizovať akýkoľvek tvar koruny broskyne, pre ktorý sa rozhodnete (teda napr. vreteno, kotlovitú korunu, klasickú s poschodiami atď.). Nie vždy sa to dá, najmä ak sa spoľahnete na zásielkové obchody. Preto je lepšie si stromček vybrať osobne, a dopredu mať jasné čo by som z neho asi chcel mať (vzrast, šírka, tvar koruny) a podľa toho si vybrať (podpník, vetvenie konárikov, samozrejme aj kvalitné korienky). Pri broskyni je potom dôležitý radikálny povýsadbový rez, na 2-3 očká (vhodné je spraviť ho až na jar). Niekomu sa to zdá drastické a rez "predĺži", čo nie je správne. Prikladám fotky, síce schematické, ale trochu napovedia. IH
|
|
 |
|
 |
 |
|
bunny - Zlatý Zahrádkář (813) - 67.176 (?), 5.11.2016 9:44
p. Hlavatý, veľmi pekne dakujem za odpoveď, už v tom začínam mať trochu viac jasno a zrazu mi všetko dáva zmysel, akurát to čo som vysadil v záhrade zmysel nemá.
p.s. keby niekto písal knihu ako sa to nerobí, tak pozývam k sebe :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 3.11.2016 20:51
Tak životaschopný stromek vlevo doposud snad je. Kdoví ale, co udělá přes zimu. Hlavní problém je, že se jedná o neprodaný, někde založený, loňský stromek. Pupeny ve spodní části samozřejmě nemá žádné, takže se může tvarovat až z těch letošních, ve vrchní části.P
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 3.11.2016 20:58
Když se na to znovu dívám, stromek vpravo podle barvy kůry vypadá na letošní, je ale nějaký divný. Takto letošní neobrůstá. Chtělo by to vidět ve skutečnosti. Podle fotky to nepoznám.P
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|