Dobrý den, tak mravenci tam nějací jsou, tak "jdu po nich" co se týče lokality Perná- Pálava, co se týče plodů tak mám ještě krapet i větší,každopádně díky za radu Pavel
Jo ty dovedou ožrat všechno, dejte lepový pás aby nelezly zdola a z větví je musíte buď setřást nebo jinak odstranit.U nás Benešovsko je to bída malilinkaté kuličky, ale oni narostou.Už se na ně těším. Vždy je stačíme sníst rovnou ze stromu a to jich je cca40kg/1strom
Na mravence netipuji, spíš by za tmy při baterce zjistil, zda to nedělají škvoři a v úvahu přichází i nějaký druh nosatce, protože co si pamatuji, tak podobným způsobem poškozoval mladé plůdky keřovitých višní nosatcovitý brouk - to jsem zjistil, když jsem při víceletém pracovním pobytu v Kazachstánu pátral po příčině malé plodnosti tohoto druhu, jenž velmi bohatě kvetl, ale některé roky byly úrody plodů malé. Velké kolonie s výškou kolem 50 - 60cm vypadaly jako u nás rostoucí porosty borůvčí. Drobné višničky byly chuťově dobré. V Česku se místy taky vyskytuje.
Přesně takový dotaz jsem očekával. Ne nebyla to višeň plstnatá. Zadejte vyhledávači na Seznamu najít višeň - třešeň křovitá Prunus fruticosa a objeví se nesčetné množství odkazů s fotkama, třeba NATURFOTO.cz, BOTANY.cz atd.