Trnava-okolie 140 mnm - rovina - mrazivy vzduch neodteka. Vsetko na GF677, vreteno, cierny uhor. Ked boli mrazy, broskyne prave dokvitali. Mrazy v 2m boli v najblizsej stanici SHMU -1 az -2 st. C. Ako bolo u nas presne neviem, ale skor trochu chladnejsie.
Vreteno najma z dovodu dosiahnutia vyssej vysky - aby po mrazoch aspon nieco navrchu prezilo. Ale aj preto, ze sa mi oproti dutej korune viac paci, duta koruna na GF677 sa mi blbo tvaruje a zle presvetluje. Vreteno je pevnejsie, nehrozi rozlomenie koruny (na GF677 by kostrove konare dutej koruny boli prilis dlhe - velka paka - lahko rozlomitelne pocas burky pod tarchou urody).
Royal Glory - 4 rocna - cca 4,5 m vysoka. Jedina, na ktorej som na 2 koncoch vyhonov nasiel kuceravitost (na jar 1x Kuprikol). Plody zostali vo vyske od cca 2,5m - 3m, nizsie uz vsetko opadalo. Sused ma Royal Gem a ma to podobne. Neodporucam pestovat, pokial nie ste na svahu, kde mrazivy vzduch moze odtekat. Celkovo tieto zaiger odrody maju u mna cervenu.
Redhaven - 3 - rocna - cca 3-3,5 m vysoka - uroda zostala od vysky cca 2m.
Suncrest - 4 - rocna - cca 3m vysoka (ano, rastie poslabsie). V porovnani s R a RG kvitla oneskorene, ked prisli mrazy bola skor v plnom kvete, nez dokvitala. Prezilo prakticky vsetko od cca 1,5 m.
Novo vysadene 2xFM3, Cresthaven, O'Henry. V plane este Harrow Beauty Catharina, Symphonie. V minulosti som planoval aj Spring lady a Vistarich, ale ako vidno, uroda by bola raz za x rokov, takze su vyradene.
Marhule (vsetko na myrobalane - vreteno).
V obdobi mrazov mali male plodiky asi 0,5cm - 1 cm velke.
Madarska - 4 rocna - cca 4,5 m vysoka - mozno 1-2 plody niekde budu schovane.
Leskora - 4 rocna - cca 4 m vysoka - cca 10 plodov od vysky cca 2,5m vyssie.
Orangered - 3-rocny - 4m vysoky - ale mal len par kvetov do vysky 3m - nema plody.
Slivky (vsetko na myrobalane - vreteno):
Ked prisli mrazy prave dokvitali.
Toptaste - 3 rocny - 3,5m vysoky - plodiky zostali vo vsetkych castiach koruny, hoci ich mraz asi trochu prebral.
Katinka - 3-rocna 3m vysoka - mala len par kvetov do vysky 2m - nasiel som asi 10 plodikov.