Mráz - malé plůdky broskvoní
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 9.5.2016 21:05
Ta Maria Bianca mě, Jirko, taky mrzí. Je to jediná bělomaska, která vymrzla. Bělomasé nektarinky jsou taky odolnější, i Benedicte si něco málo ponechala. O´Henry vypadá taky špatně, v porovnání se stejně pozdní Elbertou, která je netknutá. Rozdíl proti Tobě je v Symphonii, Elegant Lady a všechny "haveny" jsou ok. Royal Glory mám dva stromky a oba jsou na "prach", stejně tak Spring Lady, Springbelle a podivná broskvoň Regina. To není moc dobrá vizitka těchto atraktivních odrůd. Určitě tady nemrzlo tolik, co u Vás. A jak je na tom Pavel, Milan a ostatní?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?), 9.5.2016 16:50
Tady jsem na tom Petře podobně, kromě těch co uvádíš vymrzly ještě Symphonia, Vistarich,O Henry, Halehaven,Fairhaven a "Elegant Lady".Beze strát se zatím jeví Cresthaven, Royalvee,B.J.Elberta, F.M3,Fertilia Morettini a Luna.Albatros, Krasava,Benedicte, Moravia,Lednická žlutá, Fenix a Maycrest by mohly pár plodů donosit.Totálně zmrzly Fidelia a Maria Bianca.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 9.5.2016 21:05
Ta Maria Bianca mě, Jirko, taky mrzí. Je to jediná bělomaska, která vymrzla. Bělomasé nektarinky jsou taky odolnější, i Benedicte si něco málo ponechala. O´Henry vypadá taky špatně, v porovnání se stejně pozdní Elbertou, která je netknutá. Rozdíl proti Tobě je v Symphonii, Elegant Lady a všechny "haveny" jsou ok. Royal Glory mám dva stromky a oba jsou na "prach", stejně tak Spring Lady, Springbelle a podivná broskvoň Regina. To není moc dobrá vizitka těchto atraktivních odrůd. Určitě tady nemrzlo tolik, co u Vás. A jak je na tom Pavel, Milan a ostatní?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 10.5.2016 18:51
Srdečně zdravím, pane kamo. Říká se, že proti věku není léku a jak to vypadá, tak proti mrazovému poškození květů nebo plodů ovocných stromů taky ne. A nepomůže ani děd vševěd přestrojený za nějakého zdejšího pisatele. U nád doma se dnes objevila vanička broskví ze Španělska s odrůdou Flor D´astar, tak jedině se tam přestěhovat, aby jsme mohli začátkem května už sklízet první broskve. Co se týče Redhavenky tak u mě nebude potřeba ani probírka, ale nejsem si jist, jestli náhodou tak málo nekvetla. Zkuste Flamingo nebo ten moderní Jayhaven.Určitě ne žádnou "Kalifornii". S tím Vaším mrazem těžko říct, ale že by jste všechny květy zničil textilií, to asi ne. Mně tady žádné broskve už dlouhé roky nezmrzly, až teď ty novější odrůdy, které jsem jmenoval. Italská FM3 je taky hodně otužilá. Stojí vedle těch zmrzlých a obstála.na výbornou. Teď si, pane kamo představte, že by Jirkovi zmzly i broskve. Jabka vypustil, tak by neměl zhola nic. Vy máte ještě nějaké jiné ovoce?
|
|
|
|
|
|
|
kamo - Stříbrný Zahrádkář (430) - 29.55 (?), 10.5.2016 20:24
"Redhaven je odroda menej citlivá na kučeravosť, glejotokom príliš netrpí, je nadpriemerne odolná proti zimným mrazom, neskorými jarnými mrazíkmi nebýva veľmi poškodzovaná."
Chcel som ešte dokúpiť tento rok nejakú skorú nektarinku, kvôli údajnému napádaniu neskorých osami, lepšej odolnosti voči kučeravosti, múčnatke... Pôvodne som chcel odrodu Shraz z Prievidze, ale už ju nemali v ponuke. U nás v záhradníctvach naokolo moc toho z nektariniek nemajú - buď nič, alebo nejaké neskoré. Napr. Stark Red Gold alebo Venus.
Vy Ste myslím kedysi písali, že máte Shraz z Prievidze. Ako sa drží? Mali Ste už nejakú úrodu?
Ešte zostalo pár plodov na joste, ríbezle, egreše, nejaké hrušky a jablká vďaka tomu, že vtedy ešte len začínali kvitnúť, by mali byť
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|