Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 28.5.2013 12:47
Co se týče kadeřavosti listů broskvoně na odrůdě Spring Lady, jež zmiňoval pan Wendy a kvůli které jsem absolvoval poněkud krkolomnou cestu, u které pan PP konstatoval, že se nejednalo o řádnou cestu řidiče na pozemních komunikacích a jež tak vesele pobavila pana Krulikovského a pana rosti&slavíka, (na druhou stranu je nutno říci, že jsem alespoň všude přizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, a že jsem zdárně cestu dokončil a mluvčí od Policie nemusela opakovat tuto kouzelnou větičku ve smyslu, že tomu tak nebylo. Myslím tím ve večerních zprávách, jak je tomu zvykem). Takže tato kontejnerovaná Spring Lady, stejně jako Catharina byly zřejmě dobře prodejcem ošetřeny proti kadeřavosti, jelikož na nich prakticky žádná není. kadeřavost ignorují i odolné bělomasky Redwin, Amsdenova a Primissima D. Ale velmi dobře jsou na tom i méně odolné odrůdy tohoto typu, jako je Albatros a Krasava. Žlutomasé odrůdy jsou na tom hůře. Myslím teď s těch nově sázených jako je Springcrest, Kamila, Regina a další.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 168.18 (?), 27.5.2013 13:23
Tak, přirozeně, jestliže jde o pěstování broskví ve velkém, v sadu, kde na zemi je jen buřeň, pak je snaha o stoprocentní úspěch a jeden postřik nemůže postačit. Mám-li ale v těsné blízkosti pěstovat i zeleninu, rozhodování je jiné. Nemluvě o tom, že nevzdělaným sousedům nevysvětlíte, že ten váš postřik žádnou včelu nezabije. Stejně si budou dál myslet, že mizení ptáků a hmyzu je právě vaším přičiněním. Tak proč je dráždit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jelen - (42) - 78.28 (?), 27.5.2013 13:14
tak mám to nějak podobně, jako na obrázku vpravo nahoře
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.42 (?), 27.5.2013 18:44
Květen 2013-kadeřavost broskvoní
To co je na snímcích není žádná pohroma v tomto roce. Ostatního zdravého obrostu je dost i na velkou násadu a napadené listy odejdou a druhá generace už bude čistá. U mně se letos kadeřavost nejvíce projevila na Spring Lady, zato na Symfonii není skoro žádná (při stejném ošetření).
Wendy
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 28.5.2013 12:47
Co se týče kadeřavosti listů broskvoně na odrůdě Spring Lady, jež zmiňoval pan Wendy a kvůli které jsem absolvoval poněkud krkolomnou cestu, u které pan PP konstatoval, že se nejednalo o řádnou cestu řidiče na pozemních komunikacích a jež tak vesele pobavila pana Krulikovského a pana rosti&slavíka, (na druhou stranu je nutno říci, že jsem alespoň všude přizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, a že jsem zdárně cestu dokončil a mluvčí od Policie nemusela opakovat tuto kouzelnou větičku ve smyslu, že tomu tak nebylo. Myslím tím ve večerních zprávách, jak je tomu zvykem). Takže tato kontejnerovaná Spring Lady, stejně jako Catharina byly zřejmě dobře prodejcem ošetřeny proti kadeřavosti, jelikož na nich prakticky žádná není. kadeřavost ignorují i odolné bělomasky Redwin, Amsdenova a Primissima D. Ale velmi dobře jsou na tom i méně odolné odrůdy tohoto typu, jako je Albatros a Krasava. Žlutomasé odrůdy jsou na tom hůře. Myslím teď s těch nově sázených jako je Springcrest, Kamila, Regina a další.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 28.5.2013 17:14
Jestli jste opravdu přizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky... nejenom na dálnici, tak si zasloužite, aby jste se dalšími ovocnými roky kochal z nově nabytého materíálu, kterého Vám jistě budeme závidět.Z Vašeho nadšení je vidět, že jste sehnal nejeden skvost, který jste draze zaplatil.Já už nemám místa, takže tyto odrůdy budu řešit přislíbenými očky od pana Wendyho -Princess, Fidelia,nebo se rozjedu do Pardubic zaklepat na vrátka.V tuto chvíli ale přednost dostávají odrůdy které mám, a budu zvědavý jak přežijí první zimu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.42 (?), 28.5.2013 19:17
Květen 2013- kadeřavost broskvoní
Pan Rosti&slavík.
Samozřejmě u mne budete mít slíbená očka, jen Vás prosím, abyste mi to zavčas připomenul. Někdy toho mám už tolik, že pravá a levá mozková hemosféra včetně podvěsku přestávají komunikovat.
Wendy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|