Koupit Fairhaven?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
krtek - Bronzový Zahrádkář (79) - 158.182 (?), 6.8.2020 11:34
Redhaven i Fairhaven jsem sklízel současně, a to 30.7.
Loni také současně, a to 8.8.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
morvai - Stříbrný Zahrádkář (158) - 166.130 (?), 7.8.2020 22:20
Zdravím pán Petr.Súhlasím s vami, tá odroda Flamingo je naozaj univerzálna odroda, a má skvelú kvalitu plodov, je vynikajúca aj na zaváranie.Tú odrodu Halehaven Vám veľmi závidím, po chuťovej stránke je to snád to najlepšie, čo medzi broskyňami existuje, pred rokmi som z nej mal asi 5 stromov, len som 7 rokov nebýval doma, staral som sa o ne len minimálne, zanedbával som aj postreky proti kučeravosti, veľká časť koruny na stromoch uschla, tak som ich neskôr vykopal, ale kým som sa o ne normálne staral, rodili fantastické plody.V tých časoch u mňa odrode Halehaven po chuťovej stránke ako tak konkurovala odroda Burbank july elberta, no popravde nikdy nedosiahla jeho chuťový level.A odrodu Fairhaven by som po chuťovej stránke z mojich osobných skúseností zaradil určite do prvej trojky.Ale chuťovo výborné boli aj odrody Favorita morettini 3,potom aj odroda Envoy, alebo aj Rome star.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 70.240 (?), 8.8.2020 11:01
Děkuji za zajímavý příspěvek, pane Morvaji. Protože tady držíte prapor průkopníka novinek, nemohl by jste odpovědět pánovi ve vlákně Iziagát, aby nebyl smutný, že nikdo nic nezkouší? Nad tím Vaším Fairhavenem se sbíhají sliny, to musí být dobrota, viďte. Já jsem koštoval ty svoje letošní Fairhaveny a je to jako vždy průměr. Ale jak psal kdysi, myslím, pan Kutina ve své pomologii, tak Fairhaven je odrůda jedněmi zatracovaná a jinými zase vychvalovaná. 
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.34 (?), 12.8.2020 12:49
Fairhaven som kedysi pestoval. Ani u mňa moc nevyfarboval a mal menšiu cukornatosť.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|