Kdy přesadit broskvoň
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.183 (?), 23.11.2009 19:33
Asi před dvěma týdny (cca 7/11) jsem kupoval stromky a ptal jsem se také na broskve. Školkař mi říkal, že před několika roky sázel velký sad broskví - polovinu na podzim, druhou polovinu na jaře. Výsledky prý jsou naprosto stejné, nelze říci které stromky se ujaly lépe.
Když jsem pořád váhal, prozradil mi, že stejně už mají broskve vyryté i pro jarní prodej. Co neprodají teď na podzim, bude přezimovat venku zahrnuté hlínou. Tím mě dokonale přesvědčil o vhodnosti podzimní výsadby.
Mimochodem, v broskvích jsem nováček, myslíte že Redhaven na meruńkovém semenáči patří k nejodolnějším pro extrémně suché, písčité a dost vápenaté stanoviště?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.183 (?), 25.11.2009 15:31
Děkuji za pozitivní informace. Dnes jsem se byl podívat na zahradě. Zapršelo pořádně, vlhka je dost. Ale mám takový dojem, že nejen ta broskvička začíná trošičku rašit... Dnes bylo u nás +15C, na konec listopadu to vůbec nevypadá.
|
|
|
|
|
|
|
host - 46.80 (?), 28.11.2009 19:38
Zhusta se dělají broskvoně na broskvoňových podnožích ať už je to BV nebo Montclar. Máte někdo zkušenost se slivoňovými podnožemi nebo kříženci slivoní? Tam by přece mohly broskvoně kořenit i na podzim koupené, ne?
Juraj Kafka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|