Dobrý den. Stříkal jsem v neděli a "zrcátka" podle Standy Krále (Königg) se zvětšují snad každým dnem, jak se zdá. Použil jsem jako vždy hydroxid měďnatý, i když jsem si dodatečně vzpomněl, že jsem zamýšlel použít starý dobrý oxychlorid mědi, zase pro změnu a hlavně díky zkušeností pana Waltera, který s ním má výborné výsledky a to pouze s jedním postřikem v sezóně. Smáčedlo Silwet jsem použil už minule, ale nelze díky tomuto smáčedlu prokázat žádný zlepšený účinek fungicidu.
Letos vůbec nesleduji žádné sumy teplot a předpovědní mapy pro termín postřiku, ani jsem nesledoval pupeny na broskvoních, ale po přečtení příspěvku pana Václava jsem zjistil, že pupeny už jeví známky pohybu, což mě překvapuje vzhledem k nedávným mrazům, které byly samozřejmě jen krátkodobou a přechodnou záležitostí.
A jak se na letošní postřiky proti kadeřavosti tváří Standa Königg? Vzpomínám, jak při výpravě za jeho dušičkovou švestkou jsem čekal, že se na mě ze strašidelného domu každou chvíli vyřítí mimo zuřícího psa ještě nějaký starý Brůna se sekyrkou, jako v dílu Studna ze seriálu Třicet případů majora Zemana.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),6.2.2016 21:06
Dnes bylo teplo, mírný vánek, tak jsem to všechno ohrčel Kuprikolem se Silwetem.Od té doby co používám místo Jaru, smáčedlo Sillvet star, znám kadeřavost jen z vyprávění.
První letošní postřik broskví jsem provedl včera Sulkou.
Ačkoli bylo vzhledem k datu krásně a počasí i nalévání květních pupenů k postřiku vybízelo, nejsem si jist, jestli není zbytečně brzo. Přeci jen 6. 2??? j.c.
Dobrý den. Stříkal jsem v neděli a "zrcátka" podle Standy Krále (Königg) se zvětšují snad každým dnem, jak se zdá. Použil jsem jako vždy hydroxid měďnatý, i když jsem si dodatečně vzpomněl, že jsem zamýšlel použít starý dobrý oxychlorid mědi, zase pro změnu a hlavně díky zkušeností pana Waltera, který s ním má výborné výsledky a to pouze s jedním postřikem v sezóně. Smáčedlo Silwet jsem použil už minule, ale nelze díky tomuto smáčedlu prokázat žádný zlepšený účinek fungicidu.