Kdy po zasazení začne broskvoň rašit?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
jz77f - Bronzový Zahrádkář (82) - 178.218 (?), 1.5.2013 7:47, zobrazeno: 8585x
Dobrý den,
před měsícem jsme zasadili Fair Haven, koupenou v zahradnictví, a stále neraší. Dřevo není suché, ale nejsou vůbec patrné pupeny. Je ještě šance nebo je to začátek konce?
Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.186 (?), 1.5.2013 12:46
Zastřihli jste před výsadbou i kořeny a měli jste stromek do druhého dne namočený? Zkuste ještě omotat kmínek jutou nebo něčím podobným, jako to dělají techn.služby při svých výsadbách. Na zlikvidování je vždy čas. Broskvoně také sázím zjara, doporučují je sázet narašené, že se nejlépe ujímají. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jz77f - Bronzový Zahrádkář (82) - 178.218 (?), 9.6.2013 9:19
Aktualizace. Broskvoň, o kterou v tomto tématu šlo, se už krásně zelená. Trvalo jí to od zasazení 6 týdnů. Děkuji všem za odpověď.
Pozn.: Stejnou obavu jsem měl u lísky. Ta obrazila dokonce až po dvou měsících po zasazení. Většina větviček i přes pravidelnou zálivku uschla. Teď raší vespodu na kmínku.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Myšpulín - (4) - 216.69 (?), 15.6.2013 21:53
Nově letos vysazená broskvoň mi vyrašila, ale již nějakou dobu čučí a nemá žádné přírustky, nelíbí se mi to. Nahradila vloni na podzim vysazenou která mi odešla. Zelená se, nevadne, ale neroste, celkově se mi nelíbí, zeminu má novou. Co s tím?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|