Kadeřavost v květnu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 68.74 (?), 24.5.2016 17:55
Tam, kde ošetření proti kadeřavosti nebylo provedeno dostatečně, nastává nyní konidiové šíření houby a proti němu je chemická ochrana už velmi obtížná. Přípravky na to oficielně povolené také nejsou.
Takže jedině mechanické odstraňování napadených listů či větévek, aby se zabránilo dalšímu šíření konidií a snížilo i následné množství blastospor jako následného zdroje infekce v příštím roce.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 168.18 (?), 25.5.2016 10:11
Jak pročítám zdejší příspěvky, tak jsem ještě nedopadl nejhůře. S kadeřavostí se potýkám i přesto, že jsem stříkal 2x, ale monílií bylo prozatím napadeno na broskvoních jen několik desítek větviček, takže úroda bude. V eshopu jsem koupil 3 broskvoně, Springcrest (dík za typ) a Redhaven raší dobře, nektarinka byla totálně zaschlá a uznali mi reklamaci.Ale jak už jsem psal, byl to asi poslední nákup broskvoní z eshopu, osobně bych si takové stromky nevybral. Z podzimního očka mi pěkně roste nová Earliglo.Meruňky jsem proti monílii ošetřil, nepomrzly a něco ke sklizni bude. Na dalším stanovišti na venkově pomrzly všechny vlašské ořechy, ale slivoně budou, i když letošní úroda bude slabší, než loňská.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jofree - (40) - 211.183 (?), 23.5.2017 23:22
Ahojte, narovinu ja taky netusim co mam aplikovat, vse jak mate Vy a tohle je vysledek, co s tim? poprosim pana Vyslouzila o reakci, diky moc ak.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jofree - (40) - 220.88 (?), 24.5.2017 11:58
Dekuji Vam za odpoved, vim ze nema cenu lamentovat nad tim co bylo nebo nebylo. Nemam tolik zkusenosti a pravda je takova, ze loni byli listy nadhere az do pozdniho leta... Bez sebemensiho kazu.
Tak me to prekvapilo, vsechno je jednou poprve :-) a tahle kaderavost je taky jina...
O stromky se peclive starame, letosni utoky msic respektive tech nestasnych mravencu vcelku odolavaji, davali jsme 2 x a ve spravnou chvili postrik "proti prezimujicim skudcum - stop". broskve maji samozrejme za sebou kuprikol atd..
a sposty rucni prace.. :-)
Pekny den a bohatou urodu v lete vsem..
AK
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|