Kadeřavost, co s ní?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.44 (?), 16.5.2007 14:07
Mně se nejlépe osvědčil podzimní postřik, kuprikolem nebo sulkou. Mám dojem, že tento podzimní postřik je nejdůležitější a nejvhodnější, protože po opadu listů si bez problémů vyberete bezvětrné počasí, zatímco na jaře to často bývá problém a vhodná doba dost krátká.
|
|
|
|
|
|
|
Karel 196 - (13) - 29.6 (?), 10.11.2007 14:38
Doporučuje se první postřik již v listopadu. Já používám kuprikol, po zimě a mrazech opakovat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.44 (?), 16.4.2007 21:02
Ta houba se jmenuje puchýřnatka broskvoňová, taphrina deformans. Houbou naoadené listy samy postupně opadnou, doporučuje se jejich likvidace ohněm. safrataz@centrum.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.141 (?), 7.12.2006 21:49
Je to marný boj, nejlepší je nepěstovat náchylné odrůdy. Bez několika opakovaných postřiků se jí nezbavíte. Byl jsem s tím v zahrádkářské poradně, ale moc mne nepotěšili, stříkat již na podzim, pak přes zimu, když je teplo, nakonec na jaře.
|
|
|
|
|
|
|
host - 89.30 (?), 8.12.2006 7:55
Kadeřavost nejde úplně zastavit, ale je možné ji postřikem výrazně omezit, tak že nemá vliv na úrodu. Zkoušel jsem různé kombinace: kuprikol na začátku února, potom před rašením a při rašení dithane nebo novzir. Nejlépe se mi ale osvědčil přípravek syllit- I opožděný dvojí postřik po 14 dnech výrazně potlačí kadeřavost. Pokud ponecháte kadeřavosti volný průběh, můžete o strom přijít.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 242.148 (?), 11.3.2007 9:28
Jak jse jmenuje ten postřik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.35 (?), 11.3.2007 19:59
Je nejvyšší čas provést postřik Syllitem, Delanem, ve vyšších polohách i ještě Championem nebo Kuprikolem. Broskvoně za pár dní pokvetou a pak je už pozdě a měďnaté připravky poškozují listy. V nouzi lze použít Syllit, Dithane nebo Delan i při a po rašení. Jako dusíkaté hnojivo na list lze použít třeba močovinu. Ale vzhledem k nepřesnému odměřování, vážení atd. hrozí popálení listů. A je to podle mně zbytečné. Když chcete hnojit, tak vícesložkovým hnojivem na list. Koukněte někde v OBI apod.
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.1 (?), 20.3.2007 5:35
Skuste pouzit kristalon start nema chlor a je dobre rozpustny.
|
|
|
|
|
|
|
host - 170.20 (?), 3.4.2007 15:13
Dobrý den mam nektarinku a má taky kadeřavost. je druhým rokem zasazena.Začíná kvést můžu to ještě něčím ošetřit nebo už je pozdě.Děkuji Pavelb
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|