Kadeřavost broskve - co s tím teď?
|
|
 |
 |
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 248.224 (?) 30.4.2018 19:35
Ano, pokud má broskvoň "mnoho krve" po bělomasých předcích je náchylnější k rozvoji kadeřavosti než u těch co mají geneticky blíže ke klingům a mandloním (tj. žlutomasé).
Vždy ale záleží na počasí a infekčním tlaku. Letos jsou mandloně čisté i bez postřiku, ale zaznamenal jsem i roky, kdy i přes postřik byly mandloně v těsném sousedství broskvoně také kadeřavé.
SfK.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.97 (?), 30.4.2018 17:13
Dajú sa broskyne pestovať aj bez postreku proti kučeravitosti? Čo by sa stalo keby som nepostrekoval ani raz v roku?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.213 (?), 30.4.2018 18:45
V letošním roce po kaderavosti zatim ani stopy.Ja sice strikal ale mam v ulici srovnani se stromem ktery nebyl nikdy strikan i ten je uplne cisty, v jinych letech byva uplne zdecimovany.Cim to asi bude?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář (1484) - 248.224 (?), 30.4.2018 19:35
Ano, pokud má broskvoň "mnoho krve" po bělomasých předcích je náchylnější k rozvoji kadeřavosti než u těch co mají geneticky blíže ke klingům a mandloním (tj. žlutomasé).
Vždy ale záleží na počasí a infekčním tlaku. Letos jsou mandloně čisté i bez postřiku, ale zaznamenal jsem i roky, kdy i přes postřik byly mandloně v těsném sousedství broskvoně také kadeřavé.
SfK.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.97 (?), 30.4.2018 19:34
A ako je to s jarným moníliovým úžehom u marhúl? Stromek tiež uhyne?
|
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 148.5 (?), 3.7.2018 17:09
Chtěla jsem dát výsledek mého hokus pokusu a koukám, že tu někdo výše píše že letos nějak kadeřavost není... tak nevím. Každý rok můj, tuším Redheaven, strašná kadeřavost i přes postřiky. Nevím jestli na tomto vlákně(číst celé to nebudu) či na jiném někdo psal, že má pomáhat nabití měděných hřebíků do kmene. Broskev má kmen hrozný, několikrát ji naboural tchán sekačkou, takže samá rána, prasklina a klejotok, takže hřebíky už nic moc nepokazily. Nabouchala jsem tam tři a tedy na jaře pro jistotu i stříkla, jako vždy. A žádná, vůbec žádná kadeřavost...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|