Naprosto nevídaná věc, aby mně tady nějaká broskvoň takhle zdravě rostla. Zvlášť když je zasazená po staré RH bez výměny půdy. Slivoňová podnož, snad Adesoto, ale mírně podrůstá.
Jeden postrek Kuprikolom na jar stacil a je celkom zdrava - ale to aj ine klasicke odrody napr. Cresthaven, FM3.
Nasada plodov je velmi bohata, otrhal som asi 50% a mam nutkanie pokracovat - bojim sa ci to utiahne.
Na rozdiel od inych odrod napadnutie VOSKAMI (msice) je len male.
Vyzera to byt skutocna perla medzi broskynami - ale postrek proti kuceravitosti urcite treba robit.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),29.7.2018 14:41
Já s Jayhavenem nejsem vůbec spokojen, oproti Redhavenu má nižší odolnost na jarní mrazy, pokulhává i ve velikosti plodů.zbarvení, pevnost dužiny i chuťově je na tom hůř- průměrná broskev.
A přesně to samé, co platilo o Majoritě, platilo minulý rok i o nadějném JAYHAVENU. U plodů překvapila zvýšená sladkost i přes jejich nadměrné množství.
Naprosto nevídaná věc, aby mně tady nějaká broskvoň takhle zdravě rostla. Zvlášť když je zasazená po staré RH bez výměny půdy. Slivoňová podnož, snad Adesoto, ale mírně podrůstá.
První zralé plody Jayhavenu nejsou o nic lepší než to ostatní, co teď zraje. Fádní jalovina. Zázračnou chuť mají pouze drobné plody Flaminga. Na fotce je zajímavé to, že, prakticky u všech odrůd, co tady mám se vyskytují plody s prasklou peckou.