Jarne mraziky 2016
|
|
|
|
host - 240.228 (?) 21.4.2016 12:05
Já už se radši nedívám, aby mne nekleplo...Je to každý rok, pořád dokola. Na konci zimy, s prvníma pracema v zahradě je člověk natěšený, že letos se to snad zvládne všechno líp. Pak vyskočí první jarní květiny a v zahradě ještě neuklizený binec, zaseZačnou kvést stromy, potřebuju postříkat proti monilioze a prší nebo fouká tři dny, nakonec zaprší. Při druhé vlně kvetení(švestky, třešně, jahody) přijdou mrazíky. Nakonec přijdou v létě sucha a přijdem i o zbytek plodů a zeleniny. Jsem samozásobitel, většinu ovoce a zeleniny, si chci vypěstovat sama. Už několik let po sobě je to ovšem spíše k pláči, než k radosti Konvalinka
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 240.228 (?), 21.4.2016 12:05
Já už se radši nedívám, aby mne nekleplo...Je to každý rok, pořád dokola. Na konci zimy, s prvníma pracema v zahradě je člověk natěšený, že letos se to snad zvládne všechno líp. Pak vyskočí první jarní květiny a v zahradě ještě neuklizený binec, zaseZačnou kvést stromy, potřebuju postříkat proti monilioze a prší nebo fouká tři dny, nakonec zaprší. Při druhé vlně kvetení(švestky, třešně, jahody) přijdou mrazíky. Nakonec přijdou v létě sucha a přijdem i o zbytek plodů a zeleniny. Jsem samozásobitel, většinu ovoce a zeleniny, si chci vypěstovat sama. Už několik let po sobě je to ovšem spíše k pláči, než k radosti Konvalinka
|
|
|
|
|
|
|
host - 55.155 (?), 21.4.2016 11:22
Digitální zahrada- mladej mi udělal signalizaci mrazu na třešni v zahradě u domu, čidlo, v plastové bedně počítaček, a pod třešní na stole fén. Když se na čidle ukáže 0 stupňů, zapne to ten fén a mně se v ložnici rozvítí světlo. Takže vstanu, zkontroluju a ke stromům dále od baráku roznesu petrolejové lampy, svíčky, co je doma. Vloni jsme prvně po 15 letech od vysázení té třešně měli spoustu třešní, to už tam byla ta technika. Bydlíme u řeky na Plzeňsku a tam jsou přízemní mrazíky pravidelné a mínus dva tři stupně jsou hned. Včera začalo mrznout o půl páté, dneska už o půl třetí. Tak doufám, že snad bějaká úroda bude.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 254.91 (?), 21.4.2016 14:34
Svitavy -2.2 a střecha u pergoly úplně bílá.Tráva jen křoupala.Ted je cvrkot na kvetoucích stromech, včeličky lítaj jako divý... MÍLA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.17 (?), 21.4.2016 21:40
Tak dámy a pánové, měřením teplot a bědováním nic nezachráníme. To já dnes provedel preventivní akce: 2 meruňky Velkopavlovickou a Bergeron, které mají nejvíc oplozených květů jsem zalil kýblem vody s rozpuštěným boraxem. A směsí Borax-Champion postříkal všechny meruňky, broskve, u velké třešně Kordie spodní počínající kvetoucí patra. A zbytkem v postřikovači plně kvetoucí malé slivoně: Katinku, Presentu a Tipalu.Jelikož zahradu mám mimo domov tak víc pro to nemůžu udělat. Tak budu mít alespoň čisté svědomí.
Lucas- pošumaví 480m.n.m
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|