Jakou odrůdu nektarinky

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
22.3.2023 15:36

Mně teda ten Venus na semenáči neroste vůbec, ale to není "směroplatné". Z e-shopu přijdou leckdy "soušky" nebo stromky s polámaným obrostem. Aby se vešly do balíku, tak mně dokonce přišla silná broskvoň se silnými, ale zkrácenými kořeny na 5 cm. Naopak tenkrát v půlce května v poslední den prodeje prostokořenných stromků měli ve Spomyšli ještě hodně krásných, vysokých, i když už hodně narašených broskvoní bez zkráceného terminálu. Perfektní "matroš". Pro mě jsou podstatné nejenom kvalitní stromky, ale taky výběr a to tam mají jako nikde jinde. Myslím, že záměny jsou specialita toho jejich e-shopu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 81.144 (?), 22.3.2023 12:55
Já byl velmi spokojen s nektarinkou Maria Aurelia kvalitou konzumu i odolností k hnití. Bohužel do doby než chytla šárku. Přeštěpovával jsem si ji a pěstoval i semenáč. Pokud u vás šárka tak neřádí, doporučuji.

host - 248.168 (?), 22.3.2023 13:56

Nevím, odkudjste, ale "prodej stromků" má Venus na podnoži Mandžurská (neznám, ale píší, že je slaběji rostoucí, vhodná pro 1/4kmeny a zákrsky). Ale mají psáno "jen osobní odběr" indecision.           Lída

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 22.3.2023 15:36

Mně teda ten Venus na semenáči neroste vůbec, ale to není "směroplatné". Z e-shopu přijdou leckdy "soušky" nebo stromky s polámaným obrostem. Aby se vešly do balíku, tak mně dokonce přišla silná broskvoň se silnými, ale zkrácenými kořeny na 5 cm. Naopak tenkrát v půlce května v poslední den prodeje prostokořenných stromků měli ve Spomyšli ještě hodně krásných, vysokých, i když už hodně narašených broskvoní bez zkráceného terminálu. Perfektní "matroš". Pro mě jsou podstatné nejenom kvalitní stromky, ale taky výběr a to tam mají jako nikde jinde. Myslím, že záměny jsou specialita toho jejich e-shopu.

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 22.3.2023 16:32

Podnož prunus Mandschurica (meruňka Mandžuská) je ve své domovině až 40 metrový strom, takže o slabě rostoucí stromeček opravdu nepůjde.Manžuská roste ve středně těžkých půdách velmí bujně (cca o 30% silněji než GF 677).wink

host - 117.61 (?), 22.3.2023 17:32

Měl jsem v Praze (Malvazinky) Flavourtop.  Zrušil jsem jí.  Co nezlikvidovala monilioza (tj. většinu plodů), to dorazily včely.  

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.3.2023 15:36

Mně tady kousek odsud v zahradnictví podstrčili místo Flavortopu právě nějaké "sendviče". Otázka zní, jestli by Vám v Malvazinkách nějaká jiná nektarinka vydržela nápor moniliové hniloby lépe. Nektarinky jsou prevíti na praskání a hnití. Poměrně slušně se překvapivě jeví ta bělomasá nektarinka Snow Queen, ale jiní tuto nektarinku zlikvidovali právě pro silnou moniliovou hnilobu, takže je to o náhodě. Co se týče podnože, tak jediné dvě odrůdy, které na broskvoňovém semenáči pořádně vyrostly jsou Halehaveny a bělomaska Maria Bianca. Mně osobně vyhovuje mnohem víc vzrůstnější podnož - broskvomandloň GF-677.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz