Jakou odrůdu na Chomutovsko

host - 202.78 (?)
11.8.2012 16:18

Dobrý den,

v uvedené nadmořské výšce (Kadaň) pěstuji z broskví bez obtíží Redhaven + jsem podědil s rozšířením zahrady několik dalších odrůd včetně jedné bělomasé, která dozrává už začátkem července. Podle mě neuděláte chybu s žádnou z odrůd, které tu v okolí v zahradnictvích prodávají (nejvíce si tu teď chválí školku v Údlicích). Důležitější je péče věnovaná samotným stromkům.

Meruňku tu mám klasicky Velkopavlovickou, ale je to ještě mladý stromek. Když však kouknu k sousedům, tak ty si na úrodu stěžovat nemusejí. Petr L.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
JohnyCV - (11) - 126.160 (?), 10.8.2012 22:45, zobrazeno: 9501x

Zdravim,

můžete mi prosím poradit jakou odrůdu broskve pořídit? Koupil jsem zahradu, zatím ještě jako kus louky a nevím jakou broskev pořídit. Nadmořská výška cca 350-400 mnm. Půda je dost jílovitá, ale chci veškerou starou trávu odstranit a navést novou zeminu a písek. Zahrada je na jižním svahu a ze všech stran by měla slunce. Schovat jí k jižní straně boudy nemůžu, protože tam mám vchod. Masimálně k hornímu plotu. Můžete rosím poradit? Nerad bych se s něčím piplal a pak mi to odešlo.

Pokud byste mi do stejných podmínek poradili i meruňku budu rád.

Moc děkuji, Miloš.

host - 202.78 (?), 11.8.2012 16:18

Dobrý den,

v uvedené nadmořské výšce (Kadaň) pěstuji z broskví bez obtíží Redhaven + jsem podědil s rozšířením zahrady několik dalších odrůd včetně jedné bělomasé, která dozrává už začátkem července. Podle mě neuděláte chybu s žádnou z odrůd, které tu v okolí v zahradnictvích prodávají (nejvíce si tu teď chválí školku v Údlicích). Důležitější je péče věnovaná samotným stromkům.

Meruňku tu mám klasicky Velkopavlovickou, ale je to ještě mladý stromek. Když však kouknu k sousedům, tak ty si na úrodu stěžovat nemusejí. Petr L.

host - 117.14 (?), 11.8.2012 19:36

Děkuji moc,

do těch Údlic jezdím jestli máte na mysli to zahradnictví u sedmičky na Prahu. A se školkou v Jirkově máte zkušenosti?

host - 194.226 (?), 12.8.2012 0:57

Jirkov prakticky moc neznám. Petr L.

vjk - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (539) - 215.11 (?), 12.8.2012 7:25

Nevím jak s broskvemi, ale v Údlicích vám jako třešeň bez mrknutí oka prodají švestku a v Jirkově měli problém se záměnami odrůd - u třešní z 5-ti koupených odrůd nesouhlasila ani jedna, u slív jedna ze tří. Jediné, co bylo v Jirkově naprosto v pořádku byly jabloně. VJK

JohnyCV - (11) - 117.14 (?), 12.8.2012 11:53

No tak to jste mne moc nepotěšil. Nenapadá mě tedy vůbec kam jinam jít, kde je nějaká větší prodejna kde mají výběr tady v okolí. Problém je, že člověk neví co kupuje, když je to jenom ostříhanej pahejl :-/. A vypěstovat si to sám je také problém, protože většina zahrádkářů co tu jsou ani neví co kolikrát pěstují, natož aby znali odrůdu...

host - 202.78 (?), 12.8.2012 14:00

Tak to je nemilé, nečekal jsem, že by tam měli nyní takový nepořádek. V Kadani je jen malé zahradnictví s omezeným sortimentem, v Klášterci to neni o moc lepší. Z této strany je prý další větší zahradnictví až ve Varech. Můžete zkusit ještě internetová zahradnictví, jako je např. prodejstromku.cz nebo ovocnaskolka.cz (s oběma mám lehkou zkušenost, minimálně druh stromku poznali, zda-li i odrůdu se dozvím až napřesrok). V diskuzích jsou tu zmiňována i další. Petr L.

JohnyCV - (11) - 117.14 (?), 12.8.2012 19:03

Děkuji za pomoc, uvidíme no. Raději bych si vybral osobně, přes ten internet člověk neví co mu přijde. Stejně nakonec budu muset věřit lidem v Údlicích nebo tady v Jirkově. :-)

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 12.8.2012 19:47

Zásilkový prodej Uherský Ostroh (prodej stromků cz.) i Ovocnou a okrasnou školku Strážnice můžu doporučit. Jejich stromky se výborně ujímají a zatím si nemyslím, že posílají jiné stromky, než si objednáte.  A rozhodně mají větší výběr odrůd, než tady v okolí. A pokud některé stromky pochází z Polska, tak proti nim zatím nemám žádné výhrady.

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 121.230 (?), 13.8.2012 10:48

Kdepak v Chomutově, jestli se mohu zeptat? Z Hardyho zakoupené v Údlicích se vyklubala Clappova a ani u jedné slivoně si nejsem jistý (tehdy to odebírali z Agro Brno-Tuřany). Od té doby přes net ze školek (Mcely, Střílky apod.) a nebo vlastní "výroba". Jirkov má zase poměrně malou nabídku.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz