Jakou broskvoň?
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?) 29.12.2012 12:37
Je zajimavé, že samotná nadmořská výška používaného pěstitelského pozemku je jenom jedním z faktorů, který ovlivňuje konečné výsledky pěstování.V minulosti zveřejňovaná rajonizace pro širokou škálu ov.druhů a odrůd v časopise Zahrádkář může být jen nápovědou, a není v tomto směru kategorická.Někdy se může tedy stát, že pěstitel ve vyšší poloze může mít lepší podmínky pěstování, než ten který hospodaří v nižší nadmořské výšce.Dalšími faktory mohou být npř.mrazová kotlina, směr a intenzita větrů(zastínění lesem,pohořím),teplotou větrů, expozize pozemku, kvalita půdy, suma srážek, průměrná suma teplot,nebo skutečností jaké nemoci a choroby se v dané lokalitě vyskytují,a jaký tlak vyvíjejí.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.146 (?), 3.1.2016 18:58
zdravím a hodne zdraví všem mne se osvedčily hrbinger možna že jsem to trochu spletl ale fakt moc dobra ranna broskev na naší zahradce u domu 25 ruznych stromku broskvoní mel jsem víc rannejch ale tato se mi osvedčila když se v obchodacích objevují dovozove my už sklízíme naše ranné broskvičky vyborné chuti samozřejme nejdou od pecky a nemají srostlé pulky pecek jsou dobre
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 224.18 (?), 28.12.2012 22:41
Máte pravdu, se Springcrestem mě zahradník opravdu ošálil, ale dnes jsem za něj velmi rád a nahrazuje mi bělomasý Redwin, který už uhynul. Broskvoně mám v centru Č. Bud., nadm výška 385m. Sprigcrest (13let) se letos začal vybarvovat už na konci června a sklízel jsem ho v první třetině července. Sklizeň Cresthavenu (14let) začala letos už v posledních dnech srpna a pokračovala v začátku září. V některých deštivých letech plody ranějších odrůd byly jakoby bez chuti, Cresthaven byl ale vždy chutný a bez problémů dozrál. Navíc má, oproti ranějším odrůdám, relativně menší pecky a je od ní velmi dobře odlučitelný. Že by byl Fairhaven nahořklý, jsem si nevšiml, oproti Cresthaven ale nebývá tak vybarvený a má, podle mě, poněkud mdlou chuť.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 29.12.2012 12:37
Je zajimavé, že samotná nadmořská výška používaného pěstitelského pozemku je jenom jedním z faktorů, který ovlivňuje konečné výsledky pěstování.V minulosti zveřejňovaná rajonizace pro širokou škálu ov.druhů a odrůd v časopise Zahrádkář může být jen nápovědou, a není v tomto směru kategorická.Někdy se může tedy stát, že pěstitel ve vyšší poloze může mít lepší podmínky pěstování, než ten který hospodaří v nižší nadmořské výšce.Dalšími faktory mohou být npř.mrazová kotlina, směr a intenzita větrů(zastínění lesem,pohořím),teplotou větrů, expozize pozemku, kvalita půdy, suma srážek, průměrná suma teplot,nebo skutečností jaké nemoci a choroby se v dané lokalitě vyskytují,a jaký tlak vyvíjejí.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 167.138 (?), 28.12.2012 19:52
Jak jste spokujen s Maria Aurelia? Harco mám léta, ale je to drobnější, pokud by byla Aurelia aspoň jako Stark Red Gold, tak bych do ní šel. david
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|