Hnědočerné fleky na plodech broskvoní - sazovitost?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 156.5 (?) 
28.6.2009 12:12, zobrazeno: 15911x
Na plodech broskvoní (i meruněk) se mi objevují již druhým rokem fleky hnědočerné barvy, které nejdou umýt. Mám obavy, že jsou způsobeny nadměrnou vlhkostí půdy a neustálými srážkami v období vývinu a zrání plodů. Od mšic nejsou, sazovitost nedokáži posoudit, napadá mne ještě strupovitost. Dokáže někdo poradit? (pokusím se ještě vložit foto). Děkuji Mirek
Favorita Moretini
Favorita Moretini
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 122.179 (?), 28.6.2009 13:11

Strupovitost na plodech peckovin vytváří drobné, okrouhlé olivově šedé až šedočerné 2-5mm velké skvrny v blízkosti stopky.Počet narůstá, spojují se do šedočerných ploch..Plody se deformují, praskají a nerostou.Následně jsou napadány moniliovou hnilobou.Nejvíc se šíří za deštivého a teplého počasí 20-25 st.C. Je to včetně vývoje choroby váš případ?  AB

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 156.5 (?), 28.6.2009 15:07
Vypadá to, že jste to popsal velmi přesně. Předevčírem jsem postříkal proti strupovitosti a uvidíme u pozdnějších odrůd zda to pomůže. MP

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5588) - 191.158 (?), 1.7.2009 10:57
A takto vypadají ...haveny v současné době. Skvrny se začínají propadat, slívat, poškození od krup, nastupují mšice. Echt to stejné co vloni - dopoledne hic a odpoledne prší a prší a prší. Půda je podmočená a navíc hladina řeky Dyje stoupá, takže to týdne je voda na "rýč" hluboko. Mám svrbění vzít pilu a broskve i s meruňkama vyklátit. Starostí kolem mladých stromků spousta a úroda jde vniveč.
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

kamo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (430) - 147.224 (?), 25.8.2013 16:59

Zdravím, chcel by som vypestovať semenáče broskyne (odrody Royal Glory) z kôstky broskýň z marketu, no na povrchu plodov sú akési žlté škvrny. Nejedná sa o nejakú chorobu, ktorá by sa mohla preniesť na budúci stromček?

Ďakujem.

žlté škvrny na plodoch broskyne
žlté škvrny na plodoch broskyne
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika