|
Příspěvky uživatele - 147.224
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Réva - draslík x hořčík, 15.9.2013  zdravím, vedel by prosím niekto určiť podľa listov, či ide o deficit prvku alebo virus? Fotka je z 5.9. Už som to popisoval tu . Niektoré listy sú už úplne celé fialové, ale len nad miestom cicania škodcu. Ostatné na celom kríku sú ale bodkavé. V... celý příspěvek > |  | Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 11.9.2013 ešte doplním, že v tej zemine som vtedy pri sadení našiel aj cudzorodé veci - ako malé plastové úlomky, aj malý úlomok skla - takže sa s tým kompostom nebabrali a určite sa nejedná o nejaký top quality produkt...
a kto chce mať aspoň nejakú... celý příspěvek > |  |
|  | Kdy zastipnout horni cast rajcat aby dozrala?, 11.9.2013 a chuťovo sa Vám ako páčia? sú sladké? Rajčiny Bejbino F1 sú vraj malé koktejlové - dorastajú tak 2-3 cm, tie Vaše vyzerajú ešte väčšie
chcel by som budúci rok pestovať aj nejaké rajčiny klasickej veľkosti (väčšie), no neviem aká odroda by bola... celý příspěvek > |  | Kdy zastipnout horni cast rajcat aby dozrala?, 11.9.2013 krásna úroda, zaujímavý spôsob výsadby,... no ja takisto sadím rajčiaky tak, aby bola stonka čím najviac v zemi, keď si dokážu vytvoriť ďalšie korene, ale nikedy nemávam až tak dlhé sadenice (asi ich musím skôr vysievať)...
akú odrodu máte na... celý příspěvek > |  | Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 8.9.2013 doplatil som na akciovú cenu len 2€ za 40l balenie (zrejme vedeli prečo?...), Mirek, možno majú separovaný kompost pre západ (svoje originálne firemné balenia) a východné krajiny (keď si všimnete popis len v RU,CZ,H,RO,SK,SLO,TR...), narozdiel od... celý příspěvek > |  | Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 8.9.2013 aké máte pochybnosti o mojich záveroch? Použil som ho len na vylepšenie štruktúry mojej hliny zo záhradky, pretože tá je ílovitejšia. Bežne som to takto robieval a bolo to bezproblémov, no samozrejme kupovaná zemina bola od iných výrobcov... celý příspěvek > |  | Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 8.9.2013  Zdravím, p.Mirek a ďalší, ktorý tvrdili, že mám rajčiaky poškodené reziduami herbicidov v hline mali pravdu. Napadlo ma urobiť Bioassay Test, podľa stránky tu, kde testujú zvyšky herbicidov v komposte.
Test1: Zasadil som hrášok do kelímka s... celý příspěvek > |  | Rajče Ildi, 8.9.2013 Zdravím p.Mirek, prosím Vás a dá sa aj u nás zohnať odroda "Sladkaja děvočka"? Ktorú odrodu by Ste odporučili ako naj, ktorá sa dá u nás zohnať ako koktejlovú (bohate rodiacu, sladkú) a klasickú (dobrý výnos, šťavnaté, s chuťou skutočnej... celý příspěvek > |  | Odroda Palieri, 5.9.2013  áno, Petr K.,máte pravdu - to je presne ono.
Takže "je to savý hmyz, ktorý sa živí vysáváním rastlinných štiav, buď z listov, mladých stoniek, alebo priamo plodov. Je ich mnoho druhov, prevážne škodlivých - okrem toho, že saním rastliny oslabujú... celý příspěvek > |  | Zhnedlý zakoreňovaný odrezok, 5.9.2013 zaujímavý postreh p.Wimpi - niečo na tom môže byť, no ja som zatiaľ nemal takéto problémy so zakorenením zelených odrezkov odobratých normálne v priebehu vegetácie, no ale to boli iné odrody a možno aj kvalitnejšie odrezky... a proces prebiehal... celý příspěvek > |  |
|  | Zhnedlý zakoreňovaný odrezok, 5.9.2013 problém je, že už nemám iný odrezok z tejto odrody, takže nemám inú možnosť, iba ešte počkať, či sa to rozbehne... |  | Odroda Palieri, 4.9.2013  dnes som spozoroval týchto chrobákov aj na inej odrode priamo na dozrievajúcich hroznách - mohol tento poškodiť tie mladé letorasty? |  | Zhnedlý zakoreňovaný odrezok, 4.9.2013  po cca 50 dňoch zakoreňovania už mám jemne narašené "korienky", ale očká stále spia. Už mi dochádza trpezlivosť, tak to už asi šupnem do hliny v PETke. Uvidím, či sa v hline aj očká konečne prebudia, ak by dokázali tieto mini korienky čerpať nejaké... celý příspěvek > |  | Black Magic, 1.9.2013 Zdravím Braňo, urobte fotky aj tej Kodrianky - kde Ste ich kupoval? Možno Vám predali nejakú inú odrodu. Ja momentálne ešte stále zakoreňujem odrezok odrody Black Magic (môj príspevok), ktorý mal veľké, redšie strapce s oválnymi boboľami tak cca 2cm... celý příspěvek > |  | Odroda Palieri, 28.8.2013  včera som objavil na mladom letoraste akoby vyhryzené pruhy. V blízkosti sa držal akýsi zelený chrobák - myslíte, že to mohol spôsobiť on, žeby vycicaval šťavu po obvode mladého letorastu? čo by to mohlo byť?
a ešte by som prosil o radu, či je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|