Flamingo

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?)
29.7.2024 16:46

To se máte. yes Já mám všeho všudy dva přeživší plody na tom novém dřevě starého stromu.Jsou sice ostřejš, í ale málo sladké. Prakticky úplně jiná chuť než na starém stromě. 

Flamingo
Flamingo
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Geronimo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (388) - 1.200 (?), 22.8.2021 17:00

Líbí se mi vaše zarputilostsmiley,měl jsem dva stromky Flaminga cca 15let a podobně jako u dr.Vysloužila na mé zahradě pro ní už není místo, narozdíl od Redhavenu.Prostě Flamingo má větší nároky než plastický Redhaven a né v každé střední poloze se mu bude dařit jako u Vás.

Peter.pe - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 204.15 (?), 22.8.2021 17:32

Tak my mame aj Flamingo a aj Red Haven- A Flamingo vyhrava na plnej ciare. Ja ju vsade odporucam. Pekne velke broskyne famoznej chuti :-)

Odporucam ju ho na podpniku GF677. Mam z neho strom skoro 5m vysoky, a siroky cca 4,5m, mozno tiez 5 m. Teraz som strihal nejake konare co sli susedom a zavadzali - narastli za tento rok skoro 1,4m a sirka ukazovak. Rastie ako z vody, kazdy roku ju poriadnem ostriham. Aj ked sa nestinhe spravit prebierka tak plody su velke, na rozdiel od RH. Tento rok sme z neho obrali min. 20 bedniciek (len v jednej vrstve), zavarili plno lekvaru, rozdali susedom, znamym a este nam broskyne aj usami liezli  :-) Ziadne lamanie konarov (ale samozrejme som ich podoprel:-).  Proste nenarocna odroda, co jej venujem pozornost len na jar pri postreku proti kuceravosti a strihani.

Ale moze to byt aj mojou polohou.

Mame aj Symphoniu je to mensi stromcek (brosknovy semenac - tomu sa u nas moc nedari), ale aj tak mi chuti viacej Falmingo :-)

Peter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 196.17 (?), 17.8.2022 14:42

Ukryté plody před sluncem nevybarví prakticky do celočervena až fialova jako kdysi v tomto vlákně, ale chuť opět skvělá, to se nemůže upřít. Neměl jsem moc plodů, ale na tomto stromu je zajímavé, že po postupném ukončování života koruny se na skoro nejstarším dřevě vespod objevily nové výhony, které rostou, jakoby se jednalo o nový stromek. Jen mají výraznější projevy chlorózy než vršek.

Flamingo
Flamingo
Flamingo
Flamingo
Flamingo
Flamingo

host - 117.31 (?), 25.7.2024 21:12

U mě jih Brna Flamingo už zrajehttps://youtu.be/gzA9Wytt9Hw

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 29.7.2024 16:46

To se máte. yes Já mám všeho všudy dva přeživší plody na tom novém dřevě starého stromu.Jsou sice ostřejš, í ale málo sladké. Prakticky úplně jiná chuť než na starém stromě. 

Flamingo
Flamingo

host - 117.122 (?), 30.7.2024 10:33

U nás broskve nezmrzly u Flaminga jsem musel udělat docela brutální probírku, Redhaveny stačilo protrhat jen trochu, mám i několik Pan tao ty byly zcela obsypané nakonec to nikdo nejedl a sežraly to vosy zrálo to zároveň s Redhaveny. Meruňky taky nezmrzly ale nakonec přišla totální monilióza jakou jsem ještě neviděl a zbylo jen pár plodů na ochutnání.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10414) - 70.240 (?), 30.7.2024 13:29

Díky za reakci, pane 117.122. Nevím, jestli máte na mysli moniliovou hnilobu plodů nebo moniliový úžeh po odkvětu. Tady meruňky zmrzly, ale později na nových výhonech řádilo rakovinné odumírání větví peckovin, což je choroba způsobovaná bakterií Pseudomonas syringae z čeledi Pseudomonadaceae. Moniliová hniloba na broskvích je tak nějak stejná jako každý rok. Dá se to vydržet až na napadení všech asi dvaceti plodů bělomasé nektarinky Snow Queen ještě za zelena. Ohlodané plody hrušek a jablek, které zde někdo ukazoval, jsou také k vidění.

host - 117.2 (?), 31.7.2024 9:53

Byl to moniliový úžeh po odkvětu tak 99% větviček uschlo všude kleotok, postihlo to mladé i 50 let staré stromy, sousedům i všude okolo potom velice pomaloučku začali vyrůstat nové větve.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz