Existuje broskvoň s tmavě červenými listy?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 116.7 (?), 27.5.2009 12:45, zobrazeno: 18058x
Dobrý den,
zdravím všechny diskutující! Ve foliáku mi vyrostla rostlina, vypadající jako semenáč broskvoně, má však tmavě červené listy. Ptám se odborníků - je nějaká taková broskvoň? Popř. co by to mohlo být jiného? Děkuji, hezký den přeje Helena
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 151.38 (?), 27.5.2009 13:04
Znám jen okrasnou červenolistou broskvoň "Červený císař".Prodává ho Starkl.RF
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 116.7 (?), 28.5.2009 7:56
Dobrý den,
pane Skálo,
děkuji za reakci; pecek mám v kompostu hodně, (a s kompostem se dostanou do foliáku), ale není mi známo, že by se tam mohla objevit pecka této odrůdy. Spíše si myslím, jestli to není náhodná mutace - tedy, je-li to vůbec možné. Semenáček jsem vyfotila, fotku se sem pokusím vložit dnes odpoledne. Budu ráda, když i Vy vystavíte nějaké fotky. Ještě bych se chtěla zeptat, kdy mám ten stromeček přesadit ven. Až na podzim? Na jaře jsem rovněž z foliáku vysadila ven 2 semenáčky broskvoní, (normálně zelené) a přestože je zalévám, tak se asi neujaly. Je pravda, že jsou daleko vyšší než tento. Mějte se hezky, Helena
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ellen - (5) - 116.7 (?), 28.5.2009 15:01
Zdravím všechny! Pokusím se vložit fotku semenáčku broskvoně s červenými listy, o kterém píšu výše. Přeju hezký (deštivý) den, Helena
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ellen - (5) - 116.7 (?), 2.6.2009 8:17
Dobrý den, zdravím a děkuji za odpovědi; ráda bych ještě věděla, zda mohu teď (kdy zrovna každý den prší) semenáček přesadit ven - je poměrně maličký, tak by asi měl větší šanci na ujmutí než na podzim. Také se domnívám, že by přes léto ve foliáku hodně vyrostl. Poradíte mi? Děkuji, Helena
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.206 (?), 16.8.2009 17:35
Vážení zájemci o broskev Červený Císař z vlastní zkušenosti mohu sdělit následující.Broskev byla koupena ji před několika lety od zahradnictví Starkl.Strom je to nádherný s červenými listy, na jaře pěkně kvetoucí.Ale do letošního roku neměla ani jeden plod.Podle informací by měla mít normální plody. K vidění je v Kolovratech na Praze 10 Levandulová ul. Jestli někdo poradí co udělat aby měla plody.
Děkuji Spitzer St.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.138 (?), 29.8.2009 1:44
Tak, jak se vychovávají neposlušné děti. Řezat a řezat. Trochu hrubé přirovnání, ale něco na tom je. Teď ještě by šlo zakrátit všechny letorosty asi tak o čtvrtinu až třetinu. Na jaře v době květu silně zkrátit podle nasazení květů. Pokud se mi podaří nalézt fotografii letošní úrody na Č.C. přiložím ji. Pavel Skála
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|