Elegant Lady
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.75 (?), 12.8.2018 19:41
Pán Jiří, kde Ste zohnali EL na GF677? Máte aj iné broskyne na "modernejších" podpníkoch?
Trnavso 145 mnm
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?), 12.8.2018 20:44
Zdravím na Trnavsko, Elegant Lady na GF-677 měl v nabídce pan Vajda (ovocná školka Čaklov),měl jí taky na B-VA-2 koupil jsem je obje.Na GF-677 mám ještě Symphonii, Royal Glory (tá příjde zrušit),Halehaven, Cresthaven a Jayhaven.Na Adesotu mám Princess a Dixired, ty ale moc nerostou.Dávám přednost GF-677,broskvoně na ni perfektně rostou a nepřeplozují, dále se u ní uvádí, že je jako jediná (broskvoň,mandloň) rezistentní k PPV.V Čechách a na Moravě se stromky na GF-677 nemnoží, nějaké má v nabídce pan Koběluš (ovocná školka Bruzovice u F-M).Pár broskvoní jsem na GF koupil v Agrofructu Čierna Voda.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.75 (?), 13.8.2018 17:30
Ďakujem za odpoveď. Práve u p. Vajdu som Elegant Lady hľadal, ale myslím, že sa to tuž aj niekde riešilo, vraj kvôli licenčným podmienkam ju už buď nemnoží, alebo minimálne nemá v oficiálnej ponuke. V jeho ponuke som videl takmer vždy len stromčeky na broskyňovom semenáči, tak som mu ani nepísal, myslel som si, že aj keby EL mal, tak len na tomto, pre mňa nevhodnom podpníku. Symphoniu/GF677 má agrofruct, ale tam mi povedali, že stromčeky už v škôlke tvarujú na kotlovitú korunu, avšak ja preferujem tvar zplošteného vretena, čo by sa z takéhoto východzieho materiálu dopestovávalo komplikovane. Jayhaven/GF677 bol asi z Limbachu či Klivie?
Štandardné odrody na GF677 sa tu dajú zohnať vcelku dobre (Plantex, Šoka, Ďuračka), ale je problém s čo len trochu raritnejšími. Možno ich tu niekto aj dorába ale v malých počtoch a nemá ich v oficiálnej ponuke. Nikdy som sa k nim nedostal.
Trnavsko 145 mnm
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |