Co je to za strom
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Stefanek - (4) - 184.13 (?), 26.7.2024 16:32, zobrazeno: 1258x
Dobrý den, poradíte prosím někdo co je toto za strom? Zasaduil jsem asi před 8-10 lety, nikdy nezarodil, květy měl snad jednou. Zapomněl jsem co jsem vlastně zasadil, nejsem žádný velký pěstitel a je mi strom líto uříznout kvůli stínu. Nevím, jestli není potřeba zakoupit druhý stejný strom? Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 26.7.2024 16:41
Dejte víc detailnějších fotek, ale ani potom nevím. Snad vštěpit více různých odrůd, pak by ze současného stromu-kořen, kmen, kostra mohlo brzy -cca do dvou, tří let něco plodů být.Stejným stromem myslíte co? SPCH
|
|
 |
|
 |
 |
|
Stefanek - (4) - 184.13 (?), 26.7.2024 17:29
Děkuji za radu, posílám ještě vyfocenou větev zblízka, jestli to někdo nepozná podle listů. Tím druhým stromem jsem myslel, jestli třeba nemám cizosprašnou odrůdu, která potřebuje druhý stejný strom? Děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Stefanek - (4) - 184.13 (?), 31.7.2024 11:21
Ano, myslel jse to jak píšete, ale když čtu odpovědi, tak nevím, jestli to má význam, jestli spíš stromek nestříhat a nepočkat než vykvete?
Možná jsem opravdu tenkrát koupil Zelenou renklodu, ale stoprocentně si jistý nejsem. Jinak jsme na Křivoklátsku, jižní svah, v nadmořské výšce kolem 400mnm, cca od 7-15 je strom na přímém slunci. Jestli i toto není problém pro kvetení, že jsme prostě vysoko? Moc díky za odpvědi.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 114.222 (?), 1.8.2024 6:57
Podle listů by to Zelená být mohla. Zelená r. mimořádně chutná pilatkám. Je nutný postřik, jinak napadnou mnohdy komplet všechny plody, takže kolikrát to vytváří dojem, že nebyla opylená, protože plod není žádný.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ogar2002 - (40) - 68.117 (?), 26.7.2024 18:07
Cizosprašnou odrůdu máte určitě. Tam by ale bylo potřeba koupit strom jiné odrůdy (pokud máte například Zelenou renklodu, tak k ní jako opylovače kupte Oulinskou ryngli nebo Mirabelku Nancyskou).
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 114.222 (?), 27.7.2024 7:09
Na slivoni máte docela dost dlouhých, jednoročních výhonů. Zřejmě je každoročně dosti stříhaná, proto ty dlouhé výhony. To je nejspíše důvod, proč po tak dlouhé době jenom roste a jak jste psal, nekvete. I když vysadíte vedle nějakou jinou odrůdu slivoně, tímto činem jaksi ke kvetení vaši slivoň nepřinutíte.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Stefanek - (4) - 184.13 (?), 31.7.2024 11:16
Dobrý den, ano, máte pravdu, strom jsem vloni i letos dost ostříhal, ale kvetl asi opravdu jenom jednou. A myslíte, že je to slivoň?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|