Chválím Jukku
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.216 (?), 29.11.2011 18:17
Co se týče Jukky (prodej stromků cz.) musím znovu říci, že zaslané stromky byly perfektní. Nevím jak na tom budou s identitou odrůd (kritika Pala). Vím z nabídky jejich e-shopu, že tam mají leckdy mírný zmatek. Jednu odrůdu nabízejí jako dvě různé atd. Jak vidím, tak to není jen u nich. Jistotu snad můžu mít jen u jejich stromků pocházejících z Plantexu (visačky a štítky Plantexu). V souvislosti s tím mě napadlo upozornění Libora z Bratislavy, že v Plantexu měli Topendy. V prodeji stromků je nabízeli také ještě v září, ale pak náhle zmizeli a zůstal jen Topgigant, který mám taky z Plantexu přes prodej stromků cz. Zajímalo by mě, kdy ty Topendy v Plantexu Libor viděl. Mám pocit, že jelikož náhle zmizeli v nabídce prodeje stromků cz., nebyly k mání ani v Plantexu. Právě proto, že prodej stromků cz. má hodně stromků právě z Plantexu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 145.214 (?), 29.11.2011 21:58
Petře, úprimne Ti želám, aby identita stromkov z Jukky bola v poriadku. Aj keď boli v Jukke ochotní a príjemní, nemôžem chváliť predajcu práve pre neidentitu predávaného tovaru. A to považujem za dosť dôležité. Okrem malinojahody, ktorú som po roku vyhodil (nezaujímavé plody, skôr okrasná pichlavá rastlinka) mi od nich nič nesedelo. Spomínal som nedávno sadenicu Venus. Bol som v októbri za kamarátom na Hanej, kde som koštoval posledný strapec skutočnej odrody Venus (pôvodom z Ukrajiny) a polskú Venus z Jukky. Samozrejme, podľa očakávania obrovský rozdiel v chuti. Polská bola podvrh s fotografiou a popisom Venus na štítku. Na budúci rok ma čaká posledné, asi znova nemilé prekvapenie z Jukky. Mala by mi prvýkrát zarodiť bluma Angeleno. Jukka o nej na nete napísala, že je to švestkomeruňka. Teraz sa na fóre dozvedám, že Angeleno je japonská slivka. Som už z ich tovaru znechutený. Preto, keď idem smerom na U.H., už sa v ich predajni ani nezastavujem. Je mi to ľúto. Alebo myslíš, že iba ja mám v súvislosti s Jukkou takú smolu? Paľo
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.216 (?), 29.11.2011 23:08
Ahoj Palo. Rostislavík mě obvińuje z despektu, ale mně se zdá, že je opravdu velmi shovívavý k těmto nepořádkům. Ale nakonec člověk si nepomůže, ať je jaký chce. Naposledy jsem se dopálil nedávno u jednoho prodejce, ale po telefonickém rozhovoru jsem nakonec nechtěl ani nabízené odškodnění. Je těch chyb už trošku moc. Co se týče prodeje stromků. cz, tak si myslím, že za případné chyby může hlavně jejich dodavatel stromků. Údajně i ve Fytosu jsou na to přeborníci. Já jsem měl zatím u nich jednu záměnu a to místo Topfirstu Toptaste, o čemž jsem tady psal. A ty myslíš, že v prodeji stromků cz., falšují i cedulky z Plantexu? Snad ne. Byla by to škoda, protože ten "materiál" je jinak kvalitní. No ale stejně, řeknu ti, že to bude docela mazec, až začnou ty stromky rodit. To abych si připravil prášky na uklidnění.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 30.11.2011 16:17
U pojízdných prodejců s ohledem na častou manipulaci se stromky je největší pravděpodobost, že se štítky ztratí nebo zamění. Tam pak jedině čekat na první úrodu..Nejlepší je odběr osobní, kdy vám vybranou odrůdu vyrývají před očima. Vyberete si i výšku kmene, prohlédnete si kořenový systém a pod. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.217 (?), 1.12.2011 22:08
Jukka mala tuším tiež pojazdnú predajňu, jazdili s ňou po Slovensku, ale od nich som kupoval vždy iba z kamennej predajne v Uh.Ostrohu. U pojazdných predajcov, aj keď si stromček osobne preberáte a skontrolujete, často kupujete všeličo, len nie to, čo je na štítku. Papier alebo plastová páska znesie všeličo. Dôležité je predať a rýchlo "ufujazdiť"...Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.216 (?), 2.12.2011 11:36
Osobně jsem spokojený se třemi e-shopovými prodejci ovocných stromků. Jsou z Moravy a bývalá Jukka je jedním z nich. Otázka je jak to bude s pozdější identitou odrůd. To znamená, jestli vám poslali opravdu to, co jste chtěli. Tento problém se ale vyskytuje i u "pevných" prodejců stromků. Mám s tím bohaté zkušenosti snad ze všech míst, kde jsem něco nakupoval. Lépe řečeno, odtud, kde jsem nakupoval opakovaně. Osobně by mně daleko lépe vyhovovalo posílání stromků přes poštu, než přes PPL, kde musíte být určitý den, v určitou hodinu doma. Na poště vám balík nechají a můžete si ho kdykoliv vyzvednout. Bohužel si přepravce vybrat nemůžete, alespoň u Jukky to myslím nejde. U poslední české zásilky jsem snad poprvé za několikaleté období, spokojen nebyl. Taky díky tomu, že prodejce byl svázán s nespolehlivým Fytosem, ale i celková kvalita stromků byla poněkud horší. Co se týče bývalé Jukky jsem prozatím velmi spokojen, ale uvidíme, jaké ovoce nakonec stromky přinesou a tudíž nechvalme dne před večerem.
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.7 (?), 2.12.2011 22:25
Jukka chodí ako pojazdná predajňa až na východné slovensko. Sám som od nich nič nekupoval, ale to čo som videl hodnotím ako "slabý priemer", lebo zopár susedov od nich stromky má. Asi do pojazdnej sa dostane horšia kvalita. Na Slovensku hodnotím ako najlepšiu škôlku Agrofruct Čierna Voda (pri Galante). Väčšinou predávajú špičáky, tzn. lepšia ujateľnosť, korunku si nasadím kde chcem. Krásne výpestky, bezchybné štepené orechy, broskyne na GF 677, Veselské marhule... ešte ani jeden stromček od nich nesklamal. Snáď sa im dá vytknúť, že hrušky robia iba na dule, ale to už je asi taký trend. Radovan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|