Červenání listů broskvoně
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 27.8.2014 10:09
Ono nemusí jít o nevyvážené hnojení, ale o celkový výživový deficit, kdy strom bere asimiláty ze starších listů pro výživu novějších přírůstků. Celkový nedostatek živin tak vyvolává dřívější nástup podzimního zastavení růstu spojený s vybarvováním listů.
Další věc, která může způsobit zčervenání listí a retardaci růstu je vertikutace trávníku pod obvodem koruny.
Njn chtělo by to i fotky mladých listů...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.156 (?), 27.8.2014 22:00
Přikládám foto celého stromku, detailní foto mladých lístků přiložím zítra. Nicméně u nás na severu, konkrétně cca.15 km od Chomutova, podhorská oblast Krušných hor moc nepršelo. Nadmořská výška zahrady je 437 metrů n.m.
|
|
 |
|
 |
 |
|
EmiroMirdas - (9) - 187.156 (?), 27.8.2014 22:05
Tady je to foto..
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 28.8.2014 11:12
rozlišujte mezi slovy vyvážená a dostatečná.
Vyvážená je i opotřebená třílistá mačeta na křoviňák, ale pouze nová dá 100% výkon.
Pokud je deficicit živin celkový, může být i vyvážený (ani jednostranný přebytek ani jednostranný nedostatek) roční přírůstky jsou menší a rostlina dříve ukončuje vegetaci (obdobně reaguje i na deficit vláhy nebo efektivních teplot).
|
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 28.8.2014 11:48
Stále jsem se ještě nedozvěděl podle jakého vzorce jste přišel na rezimé, že je u tohoto stromečku výživa vyvážená.
Vidíte celkový deficit živin na nule, nebo v minimální míře, a tedy podle Vás... vyvážený.Jak jste zjístil skutečný stav všech makro-mikro prvků, které má rostlina v přijatelné míře?Zajímal by mě postup indikace.
Dle mého úsudku považuju vyvážený poměr živin takový, z nichž jednotlivé dostupné prvky jsou v takovém přijatelném poměru, množství,aby poskytovaly rostlině celý komplex výživy jednotlivými prvky, neblokovaly jiné, a rostlina nertpěla ani letentním nedostatkem, což se v tuto chvíli děje.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 28.8.2014 13:18
On příjem živin može blokovat i nedostatek vody, jako transpostního média.
Tak v tom s Vámi souhlasím, a dodal bych ještě jílovité struktůry, které jsou zmíněny v prvním příspěvku, nebo míra utužení půdy i když je okolní mísa nakypřená, a jiné blokační kombinace.
Vraťme se raději ke způsobu indikace, podle které jste usoudil, že je výživa stromku vyvážená.Zajímal by mě zpusob zjíštění.Mě se výživa vyvážená ani trochu nezdá.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |