Burbank July Elberta - královna jižních zemí
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.1 (?), 24.2.2015 20:42
Ďakujem Vám pán Červenka aj Vám pán Petr za odpoveď, ešte by som sa chcel opýtať na pestovanie nektariniek s ktorými nemám žiadne skúsenosti, zaujíma ma to či je ich pestovanie náročnejšie ako pestovanie broskýň.Ďakujem.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 25.2.2015 0:21
Kdyby se mně podařilo vypěstovat nějaké kloudné nektarinky, tak to bych byl rád. Harko má plody malé a kvalita je kolísavá. David doporučoval místo Harka Tenu, kterou zase zavrhl Jirka. Jiných odrůd na vyzkoušení je dost. Pokud jde o Flamingo, tak ani nevím, kdo o něm psal, to, co citoval Jirka v minulém příspěvku. Já jsem s chutí moc spokojen nebyl, ale v minulém roce se jednak Flamingo úspěšně "vymotalo" z kadeřavosti a dalo slušnou úrodu ne zcela špatných plodů. Je to odolnější a vysoce plodná odrůda. Halehaven má menší násadu květních pupenů a probírka opravdu zatím nebyla nutná, zajímavé, že to potvrdil i Jirka.
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.23 (?), 25.2.2015 15:02
Takže tie nektarinky sú podľa Vás asi náročnejšie na pestovanie ako broskyne?Niekde som čítal že sú viac napadané osami a včelami ako broskyne.HALEHAVENU asi budú výmrzať kvetné pupene v zime, ale na druhej strane je to pravda že na jar nie je treba robiť prebierku plodov ako napr. u REDHAVENU.Hlavné je aby mali plody dobrú chuť.Inak čital som kedysi o výnose broskýň v tonách na hektár a najvačší výnos mala odroda RADOSŤ.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.150 (?), 26.2.2015 18:47
O Halehavene sa tu už zmieňoval niekto od Trnavy že mu tiež málo rodí, tak to ste už trretí kto to napísal takže menšia plodnosť u tejto odrody asi nebude náhoda a nebude to prechodne.Ale ja to nevidím ako nevýhodu pretože nie je treba robiť prebierku plodov. Nektarinka Harko má mať podľa literatúry plody menšie až stredné takže preto ich máte malé v obchodoch majú asi iné odrody ako máte Vy.Skúste si zasadiť inú odrodu nektarinky.Zaujíma ma či je tá vaša nektarinka Harko viac napádaná osami a včelami ako vaše broskyne.
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.143 (?), 21.8.2015 21:24
Aroma a chuť této odrůdy není výborná ani dobrá. Je excelentí! Je to hodně kvalitní odrůda. Chuť je kořeněná s typickým broskvovým aroma, dužnina hodně štavnatá a sladká. Patří mezi ty nejchutnější odrůdy. Bravo, Luther Burbank, bravo!
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.143 (?), 21.8.2015 21:26
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.188 (?), 22.8.2015 21:59
Zdravím pán Červenka v akej nadmorskej výške pestujete B.J.Elbertu a Halehaven. Ako je na tom Halehaven a B.J.Elberta s odolnosťou kvetov na jarné mrazy. Ako ste spokojní s úrodnosťou B.J.Elberty a Halehavenu. Ďakujem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|