Broskyne so zvonk. kvetmi
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Peter SV,SK260 - (5) - 10.83 (?), 21.4.2016 3:33, zobrazeno: 10553x
Zdravím Všetkých záhradkárov! Chcem si vysadiť broskyne a dočital som sa že odrody so zvonk.kvetmi sú odolnejšie k jarným mrazom.Aké máte skúsenosti?Ktoré odrody majú zvonk.kvety?Je pravda že všetky "havenky" majú tento typ kvetov? Majú aj nektarinky a marhule zvonk.kvety?Vie niekto o nejakom webe s veĺmi podrobným popisom odrôd?
Prajem Všetkým príjemnú jar
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 86.137 (?), 22.4.2016 21:20
Přidávám se k tazateli výše - také by mě zajímalo, které odrůdy mají zvonkový květ. Na internetu se tato informace dost těžko shání, a to i na zahraničních webech. Díky.
M.C.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.84 (?), 2.5.2016 9:01
Stačí trochu hledat, např. ZDE
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Peter SV,SK260 - (5) - 74.143 (?), 24.11.2017 15:34
Zdravím záhradkárov! Vyhliadol som si nektarinku BIG TOP, ktorá v tomto zozname nie je.Predajcovia píšu že je naj naj.Neviete niekto aký má typ kvetov?Máte s jej pestovaním nejaké skúsenosti?Hlavne ma zaujíma termin kvitnutia, pukanie a hnil.plodov./Často čítam že nektarinky su náročnejšie na pestovanie ako broskyne.Kvitnú nektarinky skôr ako broskyne?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 24.11.2017 17:30
Pan Marcinko ve vlákně Royal Glory a spol. píše: Big Top som už vyrúbal, nebol som s tým spokojný. Skoro celú úrody zožrali včely a osy. Dokonca najnáchylnejšia na kučeravosť zo všetkých 50 odrôd, ktoré mám v záhrade.
Big Top - zrání 2 dny před RH. Poskytuje velmi kvalitní a atraktivní plody, je však velmi náchylná na zmrzání ve dřevě.
Doba zrání je pro mě docela zajímavá, klidně bych do ní šel, i když se třeba neosvědčí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|