Broskvoň Symphonie
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 104.15 (?), 1.9.2017 21:09
Hmm, tak to by som si nebol myslel, že je medzi Trnavou a Pardubicami až taký veľký fenologický odstup.
Inak malá poznámka - nabudúce p. Petr skúste po obvodovom nakrojení broskyne neodtláčať polovičky čepeľou noža, ale odkrútením polovičiek v navzájom opačných smeroch. Na dužine potom nebudú tie otlaky od čepele. Tento postup je výhodné aplikovať aj pri prezretých plodoch, kedy prvý postup nefunguje dobre a navyše vytečie veľa šťavy. Ja tak robím všetky broskyne aj marhule na zaváranie a subjetívne sa mi to zdá rýchlejšie, menej sa namáha zápästie a ruka celkovo a aj výsledný produkt je menej poškodený.
Trnavsko 145 mnm
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.216 (?), 5.9.2017 21:18
Broskve vypadají velmi dobře, chápu radost pěstitele. Za mě jde o velmi dobrý tip na prodloužení broskvové zezony která mi skončila sklizní vynikajícího Cresthavenu j.c.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 205.204 (?), 6.9.2017 7:56
Chcel by som len upozornit, ze Symphonie bezne dozrieva zhruba 7-10 dni pred Cresthavenom. Mozno je to v Pardubiciach inak, napr aj kvoli nedostatocnej prebierke ako pisal p. Petr. Pri Trnave ale plati (aj tento rok) zauzivane Symphonie 20 dni po RH, Cresthaven 30 dni po RH. Cresthaven sa zrovna teraz obera.
Trnavsko 145 mnm.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10414) - 70.240 (?), 6.9.2017 20:09
A proč nejásáte nad odrůdami s pevnou dužninou? Já ano, protože je to požitek. Taky proto stále dávám milost mrazu neodolným odrůdám Royal Glory, Spring Lady, Springbelle, překvapil jedině Royal Gem. Uznávám, že to jsou alternativní odrůdy k těm klasickým. Na jihozápadním Slovensku si je mohou užívat každoročně. Symphonie určitě k takovým odrůdám patří i svou chutí. Není v žádném případě jalová, což bych podtrhl. Jen byla tato sladce navinulá chuť v minulém roce u té drobotiny silnější, koncentrovanější. Ale můžu říct, že tyto plody z hutnou dužninou stále lákají ke konzumaci. A to více než jiné odrůdy, právě pro tu svoji konzistenci. 
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|