Broskvoň Stark red Gold
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.229 (?), 14.8.2017 21:54
Má niekto skúsenosti s nektarinkou Stark Red Gold aj v horších pestovateľských polohách ako majú páni Ivan a mino? Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.90 (?), 4.8.2018 16:15
Máte pekné plody na nektarinke Stark Red Gold pán Hlavatý. Potrebuje vaša nektarinka nejakú väčšiu starostlivosť ako vaša broskyňa Flamingo? Broskyne mám, ale s nektarinkami nemám skúsenosti. Aký je rast vašej nektarinky na podpníku Mandžuská? Rastie bujne? Ďakujem
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.63 (?), 4.8.2018 20:59
234.90: Rast na Mandžuskej je "normálny", ani slabý, ani bujný. Pestovanie nektariniek sa v ničom nelíši od pestovania broskýň, aj keď nektarinky sú možno "krapet" náročnejšie na dobré podmienky. Žiadne extra-špeciálne úkony ale nepotrebujú. Štandardná starostlivosť spočíva v správnom reze (v čase kvetu, ale môže byť aj po zbere úrody), postreku Kuprikolom v neskorej jeseni (nie je nevyhnutný, ja ho ale robím), nutnosťou je jarný postrek proti kučeravosti (najprv meď, potom organický fungicíd, tento rok som použil kombináciu Kuprikol > Prolectus). Niekto dáva len meď, org.fung. vynecháva. Ja dávam oba. Potom ešte jeden postrek proti obaľovačovi a to je v podstate všetko. Pri daždivom počasí prípadne ešte postrek proti klasterosporióze, pri suchom proti múčnatke - tento rok som ani jeden nerobil. Potrebné je ale zavlažovanie, broskyne a nektarinky nemajú rady sucho. Ak to zhrniem, tak najdôležitejšie je zvládanie rezu (správny rez broskýň/nektariniek je asi najnáročnejší spomedzi rezov ovocnín), postrek(y) proti kučeravosti a zavlažovanie v prípade sucha. Raz za čas je vhodné prihnojiť. Samozrejme, broskyne (a nektarinky zvlášť) sa nedajú pestovať hocikde, aj keď v tomto roku by asi zarodili aj na Lomnickom Štíte. Tí čo ich pestujú v tzv. okrajových oblastiach pestovateľnosti ale nemôžu očakávať, že takéto počasie ako tento rok už bude stále. IH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.4 (?), 12.8.2018 22:43
Dobrý večer pán Hlavatý, ako bolo s poškodením od hmyzu u vašej nektarinky Stark Red Gold v minulých rokoch. Nektarinky radi napádajú hlavne mravce a osy. Ďakujem
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|