Broskvoň Modřinka
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 211.130 (?), 11.4.2014 16:11
Dobrý den. Pokud je stromek zjevně zdravý, živý, mírně narašený a s dostatečným kořenovým balem, není důvod ještě nyní nesázet. Před výsadbou je nutné stromek třeba na 1-2 dny namočit do sudu s vodou a určitou kratší dobu nechat ponořený třeba celý, aby se celý natáhl vodou. Ale pozor na dlouhé vymáčení oček! Sázet do předem vykopaných jam, do kterých dáme na dno kbelík kompostu a do oblasti kořenů dobrou horní hlínu. Nehnojit průmys. hnojivy ke kořenům, když tak až pod ten kompost trochu. Pokud je sucho, můžeme ještě preventivně nalít dostatek vody do vykopaných prázdných jam a pak samozřejmě prolít při a po výsadbě. Potom pravidelně rozumně zalévat, případně stínit proti ostrému slunci. Alespoň takto to musím dělat v suchám Znojmě. Jinak mám 2 Modřinky - výborné, plodné, nutná probírka jako u RH. Zdravím Jirka52.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Stanleynka - (28) - 110.25 (?), 12.4.2014 17:11
Tak pořízení broskvoně musím odložit na příští jaro, v zahradnictví měli pár zbylých stromků a i jako lajk jsem viděla, že moc vitální nejsou. Když mi k tomu obsluha odmítla případné ostříhání stromku s tím, že se má takhle rovnou zasadit a stromek začít stříhat až tak za 5-6 let, tak jsem radši odešla :(
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|