Broskvoň - jakou?

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 39.85 (?)
27.11.2009 9:24

Děkuji panu Vysloužilovi. Bude to zřejmě ten kanadský typ. Zraje skutečně koncem srpna.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 151.38 (?), 26.11.2009 18:21

Z vlastní zkušenosti vím, že jeden velký strom čehokoli je někdy až přespříliš natož dva.Ovoce z naší renklody je každoročně v době dozrávání tolik, že jestliže nemá přijít nazmar, zpracováváme různě(do kvasu se mi nehodí).Sousedi mají jeden strom broskvoně, a i když mají více členů v domácnosti, přebytky rozdávají.Z důvodů rozmanitosti a rozdělení doby dozrávání budu volit odrudy, aby se zmíněnou renklodou nekorelovaly.

Ve své zahradě mám vyčleněněnou stísněnou plochu, akorát pro dvě malé broskvůňky.Mírný jihovýchodní svah, celodenně osluněná, teplo bude kumulovat a vyzařovat budova v pozadí.S nízkou spodní vodou.

Rád bych sadil na BVA-2:uvádějí nejlepší zdravotní stav, ale mám obavu s kombinací s bujnější odrudou(i přes radikální řez),aby mě nepřerostly přes hlavu.Proto hledám mezi středně až málo vzrůstnými odrudami, odolnými a osvědčenými.

ROSTISLAVIK

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 26.11.2009 20:34

To jirilan
Nemohlo jít o špatně opsanou cedulku - třeba Harbrite nebo Harbinger? 
Mám dojem, že za mořem  (asi v Kanadě) se tržně pěstuje odrůda Canadian Harmony Peach. Nároky má údajně podobné jako Redhaven, plody větší než Redhaven, zraje koncem srpna.

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 39.85 (?), 27.11.2009 9:24

Děkuji panu Vysloužilovi. Bude to zřejmě ten kanadský typ. Zraje skutečně koncem srpna.

host - 6.34 (?), 27.11.2009 21:26

pro pana Rostislavika

Nechápu, jak můžete mít obavy z velkého množství ovoce.Nakrájim večer na mísu asi 8 broskví, trošku,ale jen trošku pocukruju, pokapu citronem, a tak 4-6 kapek rumu pro vůni a jen tak na krajíček.Víc ne, aby mne neosočila sociálka, že dělám z dětí alkoholiky.Dále něco utrhneme při vyběhnutí na zahradu.Pěkně rostlý strom s takovými 150-200 broskvemi dokážeme ve 4 lidech sníst během 14 dnů.Pepík

host - 88.61 (?), 28.11.2009 11:30

další možností je sušička: letos při nadúrodě broskví i meruněk - mám po 2.stromech a to jsem v n.m. 490m. Nakrájet na 5mm plátky a usuši v sušičce- ve směsi se sušenými švestami, jablky a hruškami lahůdka!

Lucas

host - 0.146 (?), 30.12.2009 17:42

nejsem zahradník ale začalo mne bavit pěstovat broskve od primissima delbard po cresthaven vejvic se mi osvětčily harbinger a redhaven i nektarinky harko a tena jsou dobre. Každy rad po takovem ovoci sahne i po slivoních vnučka vola hura děda ovoce jsou jí 4 roky a přebytky nosí dětem do školky a mužou se utlouct   Vzpomínam na stare slivoně modre a žlute s velkymy plody v zahradach po starych statcích a snažím se kupovat podobné věci v nynější nabídce

host - 183.242 (?), 20.1.2010 21:44

Nevíte náhodou kde by se našly ty velké modré? Já, bláhová, si myslela, že už je mám, ale je to švestka bosenka, chuťově dáááleko za starou slivoní. A žluté, velké skoro jako slepičí (kachní?) vejce, jako by byly medové? Hledám je už dlouho. Elena

host - 0.146 (?), 22.1.2010 16:17

Zdravím ve stare zahradě rostly žlute velke slívy říkalo se jim malazinky ale malvaziku co jsem koupil je ružova ale plodí málo to vloni zarodila prvně Althanova sladke štavnate plody, čač.najb obrovske plody ale jak blato, čač.lepotica je vcelku dobra, Stanley chutna ale bude se muset stříkat proti monilioze bude s ní trpět a moc nam chutnal opal ranna a vyborná.ještě tu mam Wazonovu ale ještě nerodila.

host - 183.242 (?), 22.1.2010 22:12

Díky za radu, podívám se u zahradníků na ten Opal, Althanovu mám, ještě nerodila. Elena

host - 151.38 (?), 26.2.2010 20:53

Jaro se blíží a čas nákupu nového sortimentu rovněž.Tak ve finále si budu vybírat mezi: 1) Favoritou morettini nebo Erliglo (ranní),a 2)Krasava nebo Redhaven(pozdnější).Znáte ještě nějakou odrudu která by stála za úvahu?

rostislavik

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024